Prof. Dr. Arıboğan’dan dikkat çeken ‘İstanbul depremi’ açıklaması: "Uzmanlar egolarını tatmin ediyor!"

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, “Afete yeterince üzülme fırsatı bırakmayan ve ilk 24 saat içinde İstanbul depreminin gelmekte olduğunu söyleyerek ülkedeki herkesi travmatize eden uzmanlar var. Uzmanlar açıklamalarında egolarını tatmin ediyorlar" dedi.

Prof. Dr. Arıboğan’dan dikkat çeken ‘İstanbul depremi’ açıklaması: "Uzmanlar egolarını tatmin ediyor!"
Yayınlanma:

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi, “İyilik Bilimi / İyilikten Ne Doğar? & Deprem ve Travma Sonrası Büyüme” temasıyla başladı.

Programın açılışında konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremin bilimsel olarak ortaya çıktığı şekliyle 500 yılda bir gerçekleşen ve birden çok yıkıcı sarsıntının harekete geçtiği bir afet olduğunu belirten Prof. Dr. Arıboğan konuşmasında şunları kaydetti:

“Tehlikeler evimizin dışında yani sığındığımız yerin dışında meydana gelir. O sığınağın tehlike unsuru olacağını hiç düşünmeyiz. Kaçmamız, sığınmamız gereken yer şu an tehlikenin kendisi. Ancak sokakta yaşayarak hayatta kalabileceğimizi düşünüyoruz. Bu da bir kopuş travması aslında. Çok net olarak deprem gibi büyük afetlerin etkilerinden kurtulmanın yolu bilimden geçiyor. Bizi güvende tutacak inşaat yapılarını, şehir yapılanmalarını ve düşünce biçimini hayata geçirmemiz gerekiyor. Çünkü travmaların temel kaynağı deprem değil bilimsizliktir.

Yaşadığımız deprem insanlık tarihinde en geniş coğrafyayı etkileyen bir afet olayı olarak tanımlanıyor. Depremin travmatik etkilerine maruz kalan, olayı izleyerek içindeymiş gibi hisseden milyonlarca insanın yaşadığı bir başka travma daha var. Üstelik şehirlerimizdeki afete yeterince üzülme fırsatı bırakmayan ve ilk 24 saat içinde İstanbul depreminin gelmekte olduğunu söyleyerek ülkedeki herkesi travmatize eden uzmanlar var. Deprem hayatımızın gerçeği, bunu uzmanlar da söylüyor ama nasıl söyledikleri önemli. Biraz egolarını şişirerek, kendilerini farklı kılmak için televizyonlarda narsistik kişilik bozukluklarını halkın üzerinde tatmin eden uzmanlar görüyoruz. Temel mesele insanları korkutmak değil. İnsanlara öleceklerini söylemek o kadar kolay olmamalı.”

Görsel Kaynak: AB Haber Merkezi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.