Özel eğitim destek saatleri artırılmalı

Özel Çare Rehabilitasyon Merkezi sahibi Mehmet Evrim, “Aylık eğitim programının 8 seansı devlet tarafından karşılanıyor, bu 8 seans yeterli değil. Devlet büyüklerimizin seansları artırması gerekiyor. Devlet ayda en az 20 seansı karşılayabilir" diye konuştu

Özel eğitim destek saatleri artırılmalı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Özel Çare Rehabilitasyon Merkezi sahibi Mehmet Evrim, Özel Çare Rehabilitasyon Merkezi'ni 2005 yılında kurduklarını ve eğitimde 17 yılı geride bıraktıklarını söyledi. Mehmet Evrim, “Konya'da bir ilk olarak Türkiye'nin en büyük rehabilitasyon binasını VİP standartlarında kurduk. Burada fizik tedavi, özel eğitim, otizm, down sendromu, dil ve konuşma terapisi, özgül öğrenme, aile danışmanlığı ve fizik tedavinin bütün eğitimlerini veriyoruz. Alanında uzman 67 personelle çalışıyoruz.  102 odamız ve her odamızda kamera sistemimiz mevcut. Hedefimiz aile sıcaklığında bir eğitim vermek” açıklamasına yer verdi.

"17 YILDIR ÖZEL ÇARE'YE GELENİ BOŞ ÇEVİRMEDİK"

Özel Çare Rehabilitasyon Merkezi sahibi Mehmet Evrim, tüm yaş gruplarının tedavisini aldıklarını belirtti.  Mehmet Evrim, hasta ilk geldiğinde rahatsızlığının ne olduğuna baktıklarını sonrasında  fizikte bir sorun varsa fizik tedavi uzmanına, özel eğitimde sorunları varsa özel eğitim tedavisine yönlendirdiklerini söyledi.  Evrim, "1 yaşından sonra tüm yaş grupları tedavi altına alınabiliyor. Diyelim ki çocuğun derslerinde geriliği var Özel Çare Rehabilitasyon Merkezi'ne geliyor, bir kadın bir erkek olmak üzere iki psikologumuz ve özel eğitim uzmanımızla durumu değerlendiriyoruz. 'Evet, bu çocuğun gerçekten özel eğitime ihtiyacı var' dersek rapor çıkartıp 1 yıl ücretsiz eğitim veriyoruz. Aileden herhangi bir ücret çıkmıyor. Devlet haftada 2 seans olmak üzere ayda 8 seansı karşılıyor. Bu 8 seans yeterli değil. Devlet büyüklerimizin seansları artırması gerekiyor.  Devlet ayda en az 20 seansı karşılayabilir. Bu çocuklar günaşırı buraya gelmeli" dedi. Ailelerin eğitimlerden daha çok faydalanabilmek için ekstra ücret vermeleri gerektiğini belirten Evrim, "Aile, eğitimden daha çok faydalanmak isterse ekstra ücret karşılığında çocuğunu getirmeye devam ediyor. Her ay eğitim personellerimizle zümre toplantısı yapıyoruz. Herkes ilgilendiği çocuğun rahatsızlığını söylüyor diğer öğretmen arkadaşlarla verimlilik konusunda istişarelerde bulunuyor. Eğer bir çocuğumuz için diğer fizik tedavi uzmanımızın yararlı olacağını düşünürsek ailenin izniyle de tedaviye yeni bir yön veriyoruz. 17 yıldır Özel Çare Rehabilitasyon Merkezi'ne geleni boş çevirmedik" dedi.

"BİZİM REFERANSIMIZ HASTALARIMIZ"

Bireyleri topluma kazandırmak için yaptıkları faaliyetleri anlatan Evrim, “Çocuğu topluma kazandırmak için ücretsiz psikolog seansı veriyoruz . Özel eğitim uzmanları eşliğinde sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Bireyin tırnak yeme, altını ıslatma, küfür gibi alışkanlıklarını psikolog eşliğinde tedavi ediyoruz. Öğrencilerimizden biri Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde temizlik görevlisi. Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde çalışan öğrencimiz var.  Öğrencimizin biri Ereğli Adliyesi’nde kâtiplik yapıyor.  Bir diğer öğrencimizin yürümede sıkıntısı var, akülü arabayla kütüphane sorumlusu olarak çalışıyor.  Bizim referansımız hastalarımız ve velilerimiz. Biz diğer rehabilitasyon merkezlerinden farklı olarak tüm engellilik durumlarında devletin 8 seans bireysel verdiği eğitimlere ek olarak 8 seans da grup dersi veriyoruz.  Devletin normalde böyle bir yönetmeliği yok, ama ben öğrencilere bir şeyler katalım istiyorum” ifadelerine yer verdi.

"REHABİLİTASYON STANDARTLARINA UYGUN TEK BİNAYIZ"

İnsanlardan sadece 'Allah razı olsun' demelerini istediğini kaydeden Evrim, şunları söyledi:  "Para bizim için ikinci planda. Ben geçmişte dört dörtlük bina yaptırmak istedim ve yaptım. Hiçbir eksiğimiz yok. Konya'da rehabilitasyon standartlarına uygun ve Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatı olan tek binayız. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlıyız. Ben mesleğimi seviyorum. Çocuklara bir şeyler verebilelim diye uğraşıyorum. Konya'da açılan özel eğitim merkezlerinin kaliteli olmadığını düşünüyorum. Rehabilitasyon merkezleri evden bozma bir binadan olmaz. Karanlık olmaması gerekiyor. Her sektörün bir öncüsü vardır. Ben kurumumu hiçbir rehabilitasyon merkeziyle kıyaslamam. Binamızda mescidimiz, bebek bakım, bez değiştirme odalarımız var. Hedefimiz aile sıcaklığında bir eğitim vermek."  

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.