Okullarda yaz saati uygulaması kaldırılıyor mu? MEB'ten açıklama geldi

Türkiye, son yıllarda yaz saati uygulamasını sürdürmeye devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu durumun eğitim hayatına etkilerini en aza indirmek için yeni düzenlemelere gidiyor.

Okullarda yaz saati uygulaması kaldırılıyor mu? MEB'ten açıklama geldi
Yayınlanma:

Okul Saatlerinde Düzenleme Yapılacak mı?

Dünyanın birçok ülkesinde Ekim ayının son haftasında kış saati uygulamasına geçilecek. Ancak Türkiye, son 9 yıldır yaz saati uygulamasını sürdürmeye devam ediyor. Bu durum, öğrencilerin ve çalışanların olumsuz etkilenmemesi için önlemleri gündeme getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), konuya ilişkin bir genelge yayınlayarak, valiliklere ders saatlerinin eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi çağrısında bulundu. Genelgede, okul saatlerinin ülke genelinde değişmediği belirtildi.

images-75.jpeg

Kış Saati Türkiye’de Uygulanmayacak

Türkiye'de kış saati uygulamasına geçilmediği için saatler sabit kalacak. Ancak, bu durum özellikle öğrenciler ve çalışanlar açısından sabah erken saatlerde zorluk yaratabiliyor. MEB tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgede, il bazında ders saatlerinin düzenlenmesi yetkisinin valiliklere verildiği hatırlatıldı.

images-74.jpeg

Okul Saatleri Nasıl Düzenlenecek?

MEB’in genelgesine göre, okul saatlerinde genel bir değişiklik yapılmadı. Ancak valilikler, öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi adına derslerin başlama ve bitiş saatlerini eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde düzenleyebilecek. Ayrıca, genelgede gün ışığından en iyi şekilde yararlanmak amacıyla yaz saati uygulamasının devam edeceği vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.