Memişoğlu'ndan şok detaylar: "Cumhurbaşkanımız talimat verdi"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bebekleri yoğun bakımda tutarak ölümlerine neden olan "Yenidoğan çetesi" soruşturması hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Memişoğlu'ndan şok detaylar: "Cumhurbaşkanımız talimat verdi"
Yayınlanma:

Bakan Memişoğlu, çetenin çökertilmesine dair detayları paylaştı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Ben sonuna kadar arkanızdayım, gereğini yapın" talimatı verdiğini belirtti.

İLK İHBAR 2023'TE GELDİ

Bakan Memişoğlu, çetenin faaliyetlerine ilişkin ilk ihbarın 2023 Mart sonunda geldiğini ifade etti. Denetimlerin yapıldığını ancak delil bulunamadığını söyleyen Bakan, "Bunu çok gizli bir teknik takiple bulabiliriz dedik. Üç Bakanlık gizli bir şekilde operasyonu başlattı. Bebekleri işin içine katabilecek kadar CANİ OLABİLECEKLERİNİ HESABA KATMAMIŞTIK" DEDİ.

OPERASYON DETAYLARI VE GÖZALTILAR

Bakan, 26 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 41 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 22'sinin tutuklandığını aktardı. "Bir tane CİMER başvurusu ile bu çeteyi çökerttik. Her türlü denetimimizi yapıyoruz" diyen Memişoğlu, 10 hastanenin kapatıldığını da açıkladı.

BEBEK ÖLÜMLERİ VE CANİ YÖNTEMLER

Yenidoğan çetesinin, İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu'daki hastanelerde 10 bebeğin hayatını kaybetmesine neden olduğu belirtildi. Ölümlerin bakımsızlık ve yeterli hekim desteğinin olmaması nedeniyle gerçekleştiği ifade edildi. Zanlıların telefon görüşmelerinde, ciğer filmleri ve kan değerleri analizi gibi hatalı işlemlerden söz edildiği öğrenildi.

YENİDEN GÜNDEME GELME SEBEBİ

Memişoğlu, operasyonun 6 ay önce yapıldığını ancak yeniden gündeme gelme sebebinin birinin Büyükçekmece Savcısı'na gidip zanlıların serbest bırakılması için tehditte bulunması olduğunu dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.