Meclis, 2 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına başlıyor

TBMM, 2 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına saat 15.00'te başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hitap edeceği açılışta, yeni yasama yılına dair önemli konular gündeme gelecek.

Meclis, 2 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına başlıyor
Yayınlanma:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2 aylık bir aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlayacak. 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılışı için bugün saat 15.00'te TBMM Genel Kurulu toplanacak. Açılış töreni öncesinde Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul'a hitap edecek. Ayrıca, Meclis başkanlarının geleneksel olarak düzenlediği resepsiyon, saat 19.30'da TBMM Tören Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Yeni yasama yılının ilk mesaisi

Yeni yasama yılının ilk mesaisi 2 Ekim Çarşamba günü yapılacak. Genel Kurulda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin ikinci bölümünün görüşmeleri ile birlikte, tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi ve 9. Yargı Paketi’nin görüşmelerine geçilecek.

Ekonomi gündemde

Meclis'in ilk mesaisinde ekonomi konuları ön planda olacak. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 3 Ekim'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda son ekonomik gelişmeleri değerlendiren bir sunum yapacak. Ayrıca, 2025 yılı bütçesinin de ekim ayında Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor.

Orta Vadeli Program üzerine çalışmalar

Meclis, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan 2025-2027 Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde kanuni düzenlemelere yönelik çalışmalara da başlayacak. Bu kapsamda, sosyal güvenlik sisteminden işgücü piyasalarına kadar çeşitli reformlar gündeme alınacak.

Salı ve Çarşamba günü, bazı siyasi partilerin grup toplantılarının gerçekleştirilmesi bekleniyor. Meclis’in yoğun gündemi, yeni yasama yılı boyunca dikkatle izlenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.