Mansur Yavaş ne kadar maaş alıyor? Başkanın maaşı gündem oldu!

Türkiye'de bürokratlar ve artık belediye başkanlarının maaşları sorgulanıyor. İlk olarak büyükşehirlerin belediye başkanlarının araştırıldığı konu sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'na geldi. Peki, Mansur Yavaş ne kadar maaş alıyor?

Mansur Yavaş ne kadar maaş alıyor? Başkanın maaşı gündem oldu!
Yayınlanma:

Belediye başkanlarının maaşları konusunda sosyal medyada ortaya atılan 100 bin liraları aşan maaşlar gerçekten var mı? Mesela Mansur Yavaş ne kadar maaş alıyor? Mansur Yavaş’ın maaşı ne kadar? Sorularının cevabı ne? Detaylar haberimizde…

ANKARA’NIN NÜFUSU

2019 seçimlerinde koltuğu AK Parti’den devralan Mansur Yavaş, başkanlığının ilk günlerinde en popüler isimlerden biri konumundaydı. 5 milyon 665 bin nüfusa sahip Ankara, Türkiye’nin en büyük illerinden birisi konumunda bulunuyor.

MANSUR YAVAŞ’IN MAAŞI NASIL HESAPLANIYOR?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Belediyeler Birliği’nin belirlediği maaş çarpanı ve katsayı karşılığında maaşını alıyor. “Belediye başkanının özlük hakları” başlıklı 39’uncu maddesinde aynen; “Belediye başkanına nüfusu 2.000.001’den fazla olan bir bölgede olduğu için başkan Mansur Yavaş’ın çarpanı 230.000. Tüm belediye başkanları için belirlenen gösterge ise 0,235445.

MANSUR YAVAŞIN MAAŞI NE KADAR?

Bu iki rakamın çarpımından ortaya çıkan rakam ise Mansur Yavaş’ın ne kadar maaş aldığını gösteriyor. Söz konusu maaşı ise Mansur Yavaş’la birlikte Türkiye’de 4 şehrin belediye başkanı alabiliyor.

Yukarıdaki hesaplamaya göre Mansur Yavaş’ın maaşı yaklaşık olarak 54 bin Türk Lirası’na denk geliyor. Ancak son yapılan enflasyon farkı zamlarının başkanların maaşlarına yansıyıp yansımadığı konusunda henüz net bir bilgi de yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.