Konya-Karaman YHT hattı hizmete açılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Konya-Karaman hattını yıl sonuna kadar hizmete almayı planladıklarını belirtti.

Konya-Karaman YHT hattı hizmete açılacak
Yayınlanma:

Arslan, Türkiye'de ilk hızlı tren hattının 2009'da Ankara-Eskişehir arasında hizmete girdiğini anımsatarak, 2011'de Ankara-Konya, 2013'te Eskişehir-Konya hattında yolcu taşınmaya başlandığını ifade etti.

Türkiye'nin, Avrupa'nın 6'ıncı, dünyanın 8'inci YHT işletmecisi konumunda bulunduğuna dikkati çeken Arslan, "Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kocaeli, İstanbul YHT hattı Pendik'e kadar çalışıyor. Ankara-Konya, Konya-Eskişehir-İstanbul çalışıyor. Ankara-Sivas YHT hattında inşaatına başlamadığımız kısım yok. Üst yapısı için ihale süreçlerini başlattık. Hedefimiz, 2018 sonunda İstanbul'dan Sivas'a Ankara üzerinden kesintisiz ulaşım sağlamak" diye konuştu.

Arslan, Türkiye'nin 3 büyük şehrinden ikisini buluşturacak Ankara-İzmir YHT Projesi'nde inşaat ihalesi yapılmayan kesim kalmadığını belirterek, 2019'da Ankara-İzmir YHT hattını da tamamlamak istediklerini dile getirdi.

Yüksek hızlı tren projelerinin yanı sıra hızlı tren projelerinin de hızla sürdüğüne işaret eden Arslan, Konya-Karaman-Ulukışla-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesinde, Konya-Karaman ile Adana-Gaziantep arasında inşaat çalışmalarının devam ettiğini, Konya-Karaman hattını yıl sonuna kadar hizmete almayı öngördüklerini söyledi.

Arslan, ihale süreci devam eden Sivas-Erzincan hızlı tren projesinin birinci kısmı olan Sivas-Zara hattının ihale sürecinin sürdüğünü, Yerköy'den Kayseri'ye çalışmaların devam ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.