Kızılay Genel Başkanı Kınık: 1-2 milyon insanın çadır beklentisi var

Kınık, "Yaklaşık 1-2 milyon insanın çadır beklentisi var bunu karşılamak mümkün değil. Gerçek ihtiyaç sahibi demiyorum, evine giremediği için isteyebiliyorlar. Hasar tespitinin ardından düzenli kamp alanları kurulacak." dedi.

Kızılay Genel Başkanı Kınık: 1-2 milyon insanın çadır beklentisi var
Yayınlanma:

Kızılay'ın Genel Başkanı Kerem Kınık, barınma ve gıda çalışmalarıyla ilgili son durumu anlattı. 4 bin personelle sahada olduklarını belirten Kınık, "Yaklaşık 1-2 milyon insanın çadır beklentisi var bunu karşılamak mümkün değil. Gerçek ihtiyaç sahibi demiyorum, evine giremediği için isteyebiliyorlar. Hasar tespitinin ardından düzenli kamp alanları kurulacak." dedi.

"ÇADIR, BARINMA NOKTASINDA SIKINTILAR VAR"


Kızılay depolarındaki 40 bin çadırın tamamını AFAD'a teslim ettiklerini açıklayan Kınık şu ifadeleri kullandı:Çadır, barınma noktasında sıkıntı var. Depolarımızdaki 40 bin çadırın tamamını AFAD'a teslim ettik. Onlar da kendi depolarındaki çadırlarla birlikte tüm milli kapasiteyi sahaya sevk etmiş durumda. Çadırlarla ilgili insanlar toplanma yerlere gelmiyorlar. Cenazeleri var, enkazdan canlı çıkma ümitleri var diye ayrılmıyorlar. Toplanma merkezlerine gelseler de
bir süre sonra çadırı söküp kendi evlerinin önüne kuruyorlar. Hasar tespiti yapılmadığı için evi sağlam olsa da korkudan giremiyorlar. Onlar da çadır istiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.