Kabine yarın toplanıyor! Masada neler olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın yoğun bir gündemle toplanacak. Peki, masada hangi konular olacak? Detaylar haberde...

Kabine yarın toplanıyor! Masada neler olacak?
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek 10. kabine toplantısında, öncelikli olarak İsrail'in Filistin'de sürdürdüğü operasyonlar ve Orta Doğu'daki artan gerilim ele alınacak. Ayrıca toplantıda, terörle mücadele stratejileri ve Türkiye ekonomisindeki son durum değerlendirilecek.

Filistin'deki gelişmeler, özellikle Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'nin öldürülmesi ve İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sonrasında bölgede yükselen gerilimler toplantının ana konularından biri olacak. Kabine, İsrail'e yönelik uluslararası baskının artırılması ve Filistinlilere insani yardım ulaştırılması için yapılacak adımları görüşecek.

Terörle mücadele kapsamında, Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde PKK hedeflerine yönelik devam eden operasyonlar değerlendirilecek. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Şam yönetimiyle diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi için başlatılan çalışmalar da ele alınacak.

Ekonomik açıdan ise, Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programının güncel durumu, enflasyon hedefleri ve ekonomik göstergelerdeki iyileşmeler konuşulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.