İşte Amasra'daki grizu patlamasından önce kaydedilen son metan gazı seviyesi!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM'de konuşmasında Amasra'da meydana gelen grizu patlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Amasra'daki grizu patlamasından önce kaydedilen son metan gazı seviyesi!
Yayınlanma:

Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında 14 Ekim Cuma günü akşam saat 18.15'de meydana gelmiş, 41 madenci de hayatını kaybetmişti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yapılan incelemelerin ardından elde edilen verileri TBMM'de yaptığı konuşmasında açıkladı.

YÖNETMELİK NASIL?

Bakan Dönmez, "Metan gazı 1 seviyesine gelince sarı ışıkla uyarı yapılır, 1,50 seviyesine geldiğinde otomatik olarak elektrikler kesilir ve 2 seviyesinde kırmızı alarm ışıkları yanarak çalışanların tahliye süreci başlar" diyerek verilere göre yapılması gerekenleri söyledi.

AMASRA'DA KAYITLAR NE DİYOR?

Bakan Dönmez Amasra'da kayıtlara geçen son verileri de şöyle açıkladı:

"Kazadan önceki son kayıtlar incelendiğinde ortamdaki metan gazı oranı önce yüzde1,50 oranına ulaşmış ve emniyet amaçlı elektrik kesilmiştir. 18.09'da son kayıt yüzde 1,69 olarak görülmüştür. Ondan sonra kayıt yok. Bilir kişiler bu değerleri tek tek değerlendirecek. Bilirkişi ve denetçiler olayı aydınlığa kavuşturacak. Sorumlu kimse çıkartılacak ortaya, kimseyi de gizlemeyeceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.