İsrail'in Gazze'deki saldırılarında çok sayıda öğrenci hayatını kaybetti...

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında binlerce öğrenci hayatını kaybetti...

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında çok sayıda öğrenci hayatını kaybetti...
Yayınlanma:

Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda Gazze ve Batı Şeria'da toplam 9 bin 241 öğrencinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırıların eğitim hayatında yarattığı yıkımın boyutları gözler önüne serildi.

Açıklamaya göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarında Gazze'de 9 bin 138 öğrenci hayatını kaybetti, 14 bin 671 öğrenci yaralandı. Batı Şeria'da ise 103 öğrenci öldü, 505 öğrenci yaralandı ve 357 öğrenci gözaltına alındı.

Saldırılarda Gazze ve Batı Şeria'da 497 öğretmen ve idareci yaşamını yitirirken, 3 bin 426 eğitimci yaralandı. Ayrıca Batı Şeria'da görevli 357 eğitim çalışanı gözaltına alındı.

Aylar süren saldırılar sonucunda Gazze'de devlet okulları, üniversiteler ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı 65 yapı dahil 353 eğitim kurumu bombalandı ve tahrip edildi. Bu yapılardan 139'u ağır hasar aldı, 93'ü tamamen yıkıldı. Ayrıca, 133 devlet okulu yerinden edilen Filistinliler için barınma merkezine dönüştürüldü.

Batı Şeria'da ise 69 okul ve 5 üniversite baskınlara maruz kaldı ve zarar gördü.

Saldırılar nedeniyle Gazze'de lisans öncesi 620 bin öğrenci ve 88 bin üniversite öğrencisi hala okul kayıtlarını yapamadı. 39 bin öğrenci üniversiteye giriş için gerekli olan genel lise sınavına giremedi.

Açıklamada ayrıca, çok sayıda öğrencinin psikolojik şok yaşadığı ve ağır sağlık koşullarıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda, en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 664 Filistinli hayatını kaybetti, 89 bin 97 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.