İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana 142 çocuk vefat etti...

Filistin Sağlık Bakanlığı: işgal altındaki bölgelerde acı devam ediyor...

İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana 142 çocuk vefat etti...
Yayınlanma:

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasb eden İsraillilerin saldırılarında 589 Filistinlinin hayatını kaybettiği, bunlardan 142'sinin çocuk olduğu belirtildi.

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da gece saatlerinde düzenlediği baskınlarda 3 Filistinli daha öldü. Bu acımasız saldırılar, masum insanların canını almaya devam ediyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda belirgin bir artış yaşanıyor. Her gün yeni acılar, yeni kayıplar ve yürekleri dağlayan haberlerle dolu.

Filistinli aileler, her an bir yakınlarını kaybetme korkusuyla yaşıyor. Sokaklar, evler ve hatta çocuk oyun alanları bile güvenli değil. Çocuklar, şiddetin gölgesinde büyürken, anneler ve babalar evlatlarını koruma mücadelesi veriyor.

Bu korkunç gerçek, uluslararası toplumun gözleri önünde yaşanırken, her gün daha fazla masum insanın yaşamı sona eriyor ve bir halkın acıları katlanarak devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.