Hatay'da deprem oldu, Konya'dan da hissedildi

AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Hatay'da deprem oldu, Konya'dan da hissedildi
Yayınlanma:

Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem; Suriye, Mısır ve Lübnan'da da hissedilirken, Konya’dan da hissedildiği ifade ediliyor.

Açıklama, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapıldı.

Saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan deprem kaydedildiği belirtildi.

6,4 büyüklüğündeki depremin 16,74 kilometre derinlikle meydana geldiği kaydedildi.

Saat 20.07'de Hatay'ın Samandağ ilçesinde ise 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Deprem ile birlikte vatandaşlar büyük panik yaşadı. Kısa süre arayla yaşanan depremler, vatandaşları sokağa döktü. Büyük panik yaşayan depremzedeler, çevredeki güvenli bölgelere kaçmaya çalıştı. Bazı depremzedelerin ise gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

"YIKIM OLDUĞU BİLGİSİNİ ALDIK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hatay'ın Samandağ ve Defne ilçesinde yıkım olduğu bilgisini aldık” dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından kentte metruk bir binada kısmi çökme olup herhangi bir can kaybı bulunmadığını duyurdu.

"HASARLI BİNALARIN YAKININDA BULUNMAYALIM"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, “Bu akşam yaşadığımız depremin ardından tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Tüm ekiplerimizle vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamak üzere sahadayız. Değerli hemşehrilerim, depremler devam ediyor. Sizlerin canı ve sağlığı her şeyden daha önemli. Lütfen risk alarak hasarlı binalara eşya taşıma gibi nedenlerle dahi girmeyelim ve hasarlı binaların yakınında bulunmayalım” ifadelerini kullandı.

"BU İÇERİKLERE KARŞI DUYARLI OLUN"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hatay’da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremlerde devletimiz, AFAD başta olmak üzere tüm kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Depremin sebep olduğu hasar ile ilgili çalışmalar büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. Vatandaşlarımızdan manipülatif içeriklere karşı duyarlı olmalarını, sadece resmi kaynakları takip etmelerini rica ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

"GÜÇLÜ BİR SARSINTI HİSSETTİK"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Az önce Hatay’da güçlü bir sarsıntı daha hissettik. Allah milletimizi korusun” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: HATAY MERKEZLİ DEPREMLERLE İLGİLİ İNCELEMELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hatay merkezli meydana gelen depremlerle ilgili incelemelerin devam ettiğini ifade etti.

"Bölgede bulunan vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını ve ekiplerimizin uyarılarına hassasiyetle uymalarını rica ediyoruz" sözlerine yer verdi.

EREĞLİ'DE DEPREM YOĞUN HİSSEDİLDİ

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Ereğli'mizde yoğun olarak hissettiğimiz Hatay Merkezli 6,4 ve 5,8'lik deprem meydana geldi, geçmiş olsun. Rabbim afetinden korusun, milletimize yardım etsin inşallah” dedi.

“ÇUMRA’MIZDAN DA HİSSETTİK”

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, “Geçmiş olsun Hatay. Konya ve Çumra’mızdan da hissettik. Mevla ülkemizi ve milletimizi korusun. Dua edelim inşallah” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.