Hacı Hasanbaşı Kur’an Kursu’nun temeli atıldı

Türk Anadolu Vakfı tarafından yaptırılan Hacı Hasanbaşı Kuran Kursu Temel Atma Töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti

Hacı Hasanbaşı Kur’an Kursu’nun temeli atıldı
Yayınlanma:

1600 m2 içerisinde 475 metreye oturtulacak olan ve 5 katlı planlanan Hacı Hasanbaşı Kuran Kursu; öğrenci sınıfları, yönetim odaları, salonlar, kütüphane ve çalışma alanları içerisinde barındıracak.Etkinlikte; Türk Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yayla, Karatay İlçe Müftüsü H. Hüseyin Aslantürk ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli konuşma yaptı. Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar’da tören de yer aldı.

“SADECE DİNİ YATIRIMLAR YAPMIYORUZ”

Açılış konuşmasını yapan Yayla, “1950’den bu yana fikir ve dini özgürlüğe karşı yapılan baskının günümüzde etkisinin azaldığını görüyoruz. Hacıveyiszade hocamız bugün nefes almamızı sağlayan kişilerden birisidir. Hocamız bu anlamda dernekler kurmuştur. 1972 yılına kadar dernek olarak hizmetler devam etmiş. 1972’den sonra ise vakıflar birleşerek Türk Anadolu Vakfı’nı ortaya çıktı. Faaliyetlerini de bu isimle devam etti. Bizler sadece dini değil sağlık alanında da yatırımlar yapıyoruz. Öğrencilerimizin yoğunluğuna karşı kursumuz mevcut şartlarda talebi yerine getiremediği için böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“EFENDİMİZ KURAN İLE İNSAN İNŞA EDERDİ”

Hüseyin Aslantürk, Kuran eğitiminin temelinin Mekke’de atıldığını dile getirerek, “Mevcut kursumuz ihtiyaçlarımıza cevap vermiyordu.Yeni binamızda kapasitemizin üstünde gelen talep üzerine ortaya çıktı. Güzel de olacağına inanıyorum. Efendimiz Kuran ile insan inşa ederdi. Bu anlamda ilk tohum Mekke’de atıldı ve daha sonra fidan ve meyve olarak yayılmıştır. Bugün baktığımızda Karatay İlçemizde 382 cami ve 5 bin öğrencimiz var. Emeğe geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu. 

“ÇALIŞMALARIMIZDA ENGEL TANIMIYORUZ”

Başkan Hançerli ise, “Mübarek günde mübarek bir iş yapmanın vermiş olduğu sevinci yaşıyoruz. Geleceğin temellerini sağlam bir şekilde attığımıza inanıyorum. Hiçbir alanda engel tanımadığımız gibi dini tesisler konusunda da engel tanımıyoruz. Çalışmayı tasarlarken mevcut talep ve yeterlilik üzerinde düşünerek hareket ettik. Büyükşehir Belediyemiz çalışmamızı onayladı. İlçe Müftülüğümüz de kabul edince bizlere kolları sıvamak düştü. Belediye olarak 19 sağlık ocağı, 24 okul, halı sahalar ve diğer faaliyetlerde bulunduk. Devamını da getireceğiz. Tüm bu çalışmalar Cumhurbaşkanımızın bizlere vermiş olduğu destek ve inançla gerçekleşiyor. Temelini atacağımız Hacı Hasanbaşı Kuran Kursu’nun tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından kesilen kurbanla birlikte temel atmak için düğmeye basıldı. (Ufuk Kendirci)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.