Deprem üretime darbe vurdu! Narenciye üreticisi destek bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, "Narenciye üretiminin ilk önde gelen üreticileri ve ihracatçılarına sahip olmasına rağmen maalesef yeterli desteği bulamıyor" dedi.

Deprem üretime darbe vurdu! Narenciye üreticisi destek bekliyor
Yayınlanma:

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da narenciye üretiminin sekteye uğradığı ifade ediliyor.

Depremden sonra mevsimlik işçi bulmakta zorlanıldığı belirtilirken, üreticilerin de para kazanamadıkları yönünde görüşler paylaşılıyor.

Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da açıklamalarda bulundu.

f8zfzmkwcaaaezr.png

CHP Hatay Milletvekili Kara açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Narenciye üretiminin yüzde 18’ini Hatay ilimiz; Dörtyol, Erzin ve İskenderun ilçelerimiz büyük oranda karşılamaktadır. Özellikle Dörtyol ve Erzin, narenciye üretiminin ilk önde gelen üreticileri ve ihracatçılarına sahip olmasına rağmen maalesef yeterli desteği bulamıyor.

Öyle ki depremden sonra mevsimlik işçi dahi bulamıyoruz dalından narenciyeleri kesebilmek için. 1 kilogram mandalina 2-2,5 lira, limon ise sıfır liraya alıcı bulmakta. Bu şartlar altında üretici maalesef para kazanamıyor.

Ton başına AK Parti iktidarı mutlaka narenciye üreticisine teşvik vermeli, katkı sunmalı, kollayıp gözetmelidir çünkü depremde bizler çok hasar aldık, darbe aldık.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.