Konya
Kapalı
5°
Aksaray
Kapalı
4°
Karaman
Parçalı az bulutlu
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Gündem Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’dan dezenformasyon uyarısı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’dan dezenformasyon uyarısı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hatay’da meydana gelen iki depremin ardından sosyal medyada dezenformasyon faaliyeti yürütüldüğünü belirterek, vatandaşları uyardı

Okunma Süresi: 1 dk

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hatay’da meydana gelen iki depremin ardından sosyal medyada dezenformasyon faaliyeti yürütüldüğünü belirterek, vatandaşları uyardı.

Altun’un açıklaması şu şekilde:

“Bölgede ardı ardına yaşadığımız iki depremden sonra maalesef yeniden birtakım kasıtlı dezenformasyon faaliyeti yürütülmektedir. Bu faaliyetler afetle mücadele sürecine olumsuz etki etme amacı taşımaktadır.

Vatandaşlarımızın ihbar, duyum, söylenti, öngörü kılıfıyla yayılan, resmî kanallar yoluyla teyit edilmemiş ve doğruluğundan emin olunmayan sosyal medya içeriklerine itibar etmemesi, doğru bilgi için resmî kanalları takip etmesi önem arz etmektedir.

Asılsız ihbar ve gerçek dışı haberlerle her türlü çalışmaya engel olan ve vatandaşlarımızı panikleterek toplumu infale sürükleyen içerikler, ilgili güvenlik birimlerimizce yakından takip edilmektedir. Gerek görülen durumlarda yasal işlemler de ivedilikle başlatılacaktır.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *