Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı! "Kararlıyız..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya açığız. Bu meselenin bir siyasi bilek güreşine çevrilmesini de doğru bulmuyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı! "Kararlıyız..."
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya açığız. Bu meselenin bir siyasi bilek güreşine çevrilmesini de doğru bulmuyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:-

-Gazze'deki katliam her zaman olduğu gibi gündemimizin en üst sırasında yer aldı. Filistin halkı tam 76 yıldır zulme maruz kalıyor. Filistin'de katliam 76 yıldır kesintisiz devam ediyor. Filistinli çocuklar 76 yıldır öldürülüyor. Türkiye olarak bu zulme her platformda itiraz ediyoruz. Hiçbir baskı, tehdit, küstahlık bunu değiştirmeyecek. Biz Filistinli kardeşlerimizin nasıl zorlu ve kahramanca bir mücadele verdiklerini iyi biliyoruz. Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Hamas ateşkesi kabul etti, Netanyahu ise işgal politikasını genişletti. Hamas ve Filistin halkı sadece kendi topraklarını savunmuyor, aynı zamanda Anadolu'yu savunuyor. Gazze'ye gönderdiğimiz yardımlar kesintisiz devam ediyor. Bağımsız Filistin devletinin tanınması çabalarına güçlü destek veriyoruz. Filistin'i tanıyan devlet sayısı 147'ye çıktı. Bu sayının çoğalması İsrail'in işgal politikalarına verilecek en anlamlı cevap olacaktır. Gazze ve Filistin'de insanlığa dair tüm değerler testten geçmektedir. Ya bu testten geçeceğiz ya da kalbimiz bize daha ağır gelecek. İsrail üzerindeki ekonomik baskının artması için çalışıyorz, bağımsız Filistin Devleti'nin tanınmasına destek veriyoruz.

AK Parti döneminde önemli reformlar hayata geçirildi. Ülkemize ekonomiden güvenliğe, ulaştırmadan ticarete, savunmadan enerjiye her alanda Cumhuriyet tarihinin altın yıllarını yaşattık. Ülkemize kazandırdıklarımız ile gurur duyuyoruz ancak bunlarla yetinmiyoruz. AK Parti statükocu bir parti değildir. Demokrasimizi vesayetçilerin karanlığından biz çıkardık. Biz yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya açığız. İstiyoruz ki oturalım, konuşalım el ele verelim, Türkiye'yi darbe anayasası ayıbından hep beraber kurtaralım.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.