Cumhurbaşkanı Erdoğan: "15 Temmuz'da milletten yedikleri tokadı unutamayanlar var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz'un 8'inci yıldönümünde yaptığı konuşmada, "15 Temmuz'da milletten yedikleri tokadı unutamayanlar var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "15 Temmuz'da milletten yedikleri tokadı unutamayanlar var"
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz'un 8'inci yıldönümünde yaptığı konuşmada, "15 Temmuz'da milletten yedikleri tokadı unutamayanlar var" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde: "15 Temmuz'da ülkemiz içinde ve dışında sayıları çok sınırlı da olsa maalesef darbe girişiminin başarıya ulaşmasını isteyenler de vardı.

"FETÖ'yle ve vesayetle mücadele azmimiz ilk günkü kadar diridir, güçlüdür, ayaktadır.

15 Temmuz gecesi sadece bir işgal girişimini püskürtmedik, aynı zamanda istiklal ve istikbalimize de sahip çıktık. Hedef şahsımızla ve ailemizle birlikte tüm milletimizdi, 85 milyonun bütün fertleriydi.

Allah'ın sandıkta tecelli eden iradesine leke sürdürmeyiz. Milli manevi değerlerimizin örselenmesine izin vermeyiz. Türk iradesinin darbe saldırılarıyla karşı karşıya kalması için gereken her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Tüm bu gerçekler apaçık ortadayken birilerinin 15 Temmuz'a çamur atanları görüyoruz.

Kontrollü darbe iftirası atarak başaramadıklarını meclisimizin gazi kimliğine saldırarak atmaya çalışıyorlar. Her kim 15 Temmuz'a laf söylüyorsa milletin sarsılmaz iradesidir. 15 Temmuz gecesi milletten yedikleri tokadın acısını bir türlü unutmayan zavallılardır.

Biz bunları unutmadık unutmayacağız. Bugüne kadar FETÖ'ye e FETÖ'yü kullanan üst akla yaranmak için her türlü iftirayı attılar. Milletimiz iradesine sahip çıktığı gibi zaferine de sahip çıkacaktır. Biz de 15 Temmuz'un unutturulmasına da birilerinin istismar aracı haline gelmesine de müsaade etmeyeceğiz.

"Manevi bakımdan böyle şerefli bir makama ulaşmak, şehadetle müşerref olmak dünyada her kula nasip olmaz. 15 Temmuz gecesi, darbeye direnen vatandaşlarımızdan 252 şehidimiz bu müjdeye mazhar oldu ve şehitlikle şereflendi. Şehitlerimizin yanı sıra 2 bin 740 insanımız da o gece yaralanarak gazi oldu. Rabbim, Peygamberlikten sonra en yüce mertebe olduğu bildirilen kahramanların hepsinden razı olsun diyorum. Aynı şekilde, her biri birer fedakarlık ve cesaret timsali olan gazilerimize de Mevla'dan hayırlı, sağlıklı ve bereketli ömürler diliyorum. Yine bu vesileyle, o gece televizyondan yaptığımız çağrıya icabet ederken sokaklara, meydanlara, havalimanlarına akın eden, uçakların, helikopterlerin karşısına korkusuzca dikilen, kurşunlara karşı göğüslerini siper eden, ellerinde bayraklarıyla bir istiklal şöleni yazan tüm kardeşlerime, şahsım ve milletim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum."

"Ülkemize, milletimize ve milli iradenin temsilcisi olan hükümetimize kast eden bu ihanet şebekesi, değil 8 yıl, 80 yıl sonra bile nefretle anılacak. Bugün altını çizerek tekrar vurguluyorum, zalime merhamet, mazluma zulümdür. Sadece şu an bulunduğumuz bölgede 29 insanımızı şehit edenlere, henüz 15-16 yaşındaki gencecik evlatlarımızı acımasızca bizden koparanlara, devletin namusuna emanet ettiği silahları millete doğrultup masumları katledenlere, Gölbaşı'nda, Ankara Emniyeti'nde, Genelkurmay'da nice aslan parçasının kanını dökenlere merhamet edersek, Allah korusun, şehitlerimizin ruhlarını muazzep ederiz, kahraman gazilerimize mahcup oluruz. Üzerinden 8 sene geçmesine rağmen acımız da öfkemiz de tazedir. FETÖ ile ve vesayetle mücadele azmimiz ilk günkü kadar diridir, güçlüdür, ayaktadır. Allah'ın izniyle bu kararlılığımızdan hiçbir surette taviz vermeyeceğiz."

Milli irade ve demokrasi düşmanlarıyla mücadeleyi çok kararlı biçimde sürdürürken, hukuk ve adaleti mutlaka gözeteceklerini, mağduriyetlerin önüne geçeceklerini ve masumla mücrimleri ayırmaya azami itina göstereceklerini vurgulayan Erdoğan, "FETÖ'cü alçakların kurduğu sinsi tuzaklara düşmeden, vatandaşla devlet arasında yeni kırgınlıklar oluşturmadan, son darbeci de yargıya hesap verene kadar inşallah bu süreci hassasiyetle yürüteceğiz. Mevla ülkemizi ve milletimizi korusun, bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın diyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.