Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum: Elazığ'ı yeniden inşa edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, "Elazığlı kardeşlerimiz bizi bilirler, Sayın Cumhurbaşkanımızı bilirler ne söz verildiyse o sözleri tutulduğunu çok iyi bilirler.1 yıl içerisinde 319 bin konut yapacağız" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum: Elazığ'ı yeniden inşa edeceğiz
Yayınlanma:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, Elazığ’da açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Elazığ, kentsel dönüşüm sayesinde 3 yıl önce yapmış olduğumuz 24 bin konut sayesinde depremden en az hasarın yaşandığı illerimizden biri oldu.

Vatandaşlarımızı 1,5 ay içerisinde konteyner kent alanlarına, geçici prefabrik yapılara, çelikten yaptığımız yapılara yerleştirme sürecini yürütüyor olacağız.1 milyon 875 bin binada inceleme yaptık, 301 bin binanın yıkılacak, acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı olduğunun tespitin yaptık. Elazığ’da ise aynı durumda 8 bin bina mevcut. Elazığ’ımızı 3 yıl önce nasıl yaptıysak aynı anlayışla yeniden inşa edeceğiz.

Elazığlı kardeşlerimiz bizi bilirler, Sayın Cumhurbaşkanımızı bilirler ne söz verildiyse o sözleri tutulduğunu çok iyi bilirler.1 yıl içerisinde 319 bin konut yapacağız ve toplamda 650 bin konutun yapımını sürdüreceğiz.

Elazığ'ımızda da bu kapsamda merkezde 7 bin 500 konutumuzun yine köylerimizle hasar gören ilçelerimize de yaklaşık 7 bin konutun yapımını başlatmış durumdayız. 21 Şubat'tan bugüne yaklaşık 34 bin konutumuzun ihalesini yaparak yapım sözleşmelerini imzaladık ve sahada fiilen yapımına başladı.

Yükselen Anadolu'nun kadim şehri Elazığ'ımızı da bütün kültürel değerleriyle birlikte muhteşem Türk şehirlerinden biri olacak anlayışla inşa sürecini yürüteceğiz. Bakanlığımız uhdesinde bu süreci yürüteceğiz ve kentsel dönüşümdeki kararlılığımızı daha da yükseltecek adımları atıyor olacağız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.