Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum: Bu proje Konya'ya yakıştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya dahil 45 ilde 80 meydanın yeniden düzenlendiğini ifade ederek, tarihi gün yüzüne çıkardıklarını ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum: Bu proje Konya'ya yakıştı
Yayınlanma:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Tarihi değerlerin gün yüzüne çıkarılması adına çalışma yaptık. Konya Mevlana Meydanı; bizim müzemize, kültürümüze, medeniyetimize yakışan şekliyle bir projeyi kazandırdık.

Bursa Hanlar Bölgesi; Yıllar yılı Bursa’nın hayal ettiği bir proje. Tarihi değerlerin gün yüzüne çıkarılması adına önünde sur gibi olan bütün binaları kaldırdık. Hanlarımız, hamamlarımız artık gün yüzüne çıkmış durumda.

Selimiye Camimizi yemyeşil, hiçbir şekilde burada bina, yapılaşma yapmadan tamamen projeyi öne çıkaracak, güzelliğiyle, görkemiyle göreceğiz, gezebileceğiz.

Balıkesir Zağnos Paşa; Etrafında ‘çarpık, metruk’ dediğimiz yapılar mevcuttu. Bu yapıları yıktık. Buradaki değerleri de gün yüzüne çıkaracak bir projeyi gerçekleştirmiş olduk.

Diyarbakır Sur bölgesi; Terör olaylarının olduğu alanda harabe görüntülerden şimdi Sur’da gezebileceğiniz, Millet Bahçesi’nde dinlenebileceğiniz, tarihi hissedebileceğiniz bir hale getirdik. Tüm tescilli eserlerimizi koruduk.

Erzurum Kale etrafı; Ulu Cami ve kale etrafında peyzaj ve restorasyon projesini yürütüyoruz.

Bitlis Kent Meydanı; Bitlis’e gelenlerin bu tarih, kültür aksı içerisinde gezebileceği bir alan haline getiriyoruz.

Zonguldak sahil düzenlemesi; Biz burada ne kadar metruk yapı varsa kaldırdık. Şimdi burası Avrupa’nın en modern şehirlerindeki sahil nasılsa Zonguldak’ımızdaki sahil de bu şekilde.

Ankara Saraçoğlu Mahallesi; Burada artık metruk hale gelmiş binalar kullanılamaz, içine girilemez, sıvaları ve boyaları dökülmüş. Bu proje çerçevesinde tescilli ağaçlarımızın tamamını koruyoruz. Tescilli binalarımızı Koruma Kurulu’nun kararı çerçevesinde restorasyonlarını yapıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.