Bakan Murat Kurum: Orta gelirliler için TOKİ projesi geliyor! Ekim ayında açıklayacağız

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'nin ardından bu kez orta gelirliye yeni konut kampanyası müjdesi geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Emlak konut kampanyasını büyük ihtimal ekim ayı içinde açıklayacağız." dedi.

Bakan Murat Kurum: Orta gelirliler için TOKİ projesi geliyor! Ekim ayında açıklayacağız
Yayınlanma:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emlak Konut, GYODER, İNDER ve TMB ile görüşüldüğünü belirterek "Hazine Bakanlığı ile faiz konusunda çalışmamız var, indirimi ve taksidi de çalışıyoruz. Kampanyayı ekim ayı içinde açıklayacağız" dedi.

Bakan Kurum, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada konutta ikinci hamlenin yolda olduğunu duyurdu. Kurum, "Emlak konut kampanyasını büyük ihtimal ekim ayı içinde açıklayacağız. Emlak konut, hem indirim hem vade hepsini birlikte çalışıyoruz. Hazine bakanlığımızla da faiz konusunda çalışmamız var. Sadece emlak konut olmayacak. GYODER, İMDEr, Türkiye Müteahhitler Birliği, Anadolu'daki müteahhitler, hepsi ile birlikte konuşuyoruz. Kampanya genişleyecek." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, sosyal konut projesi üzerine yaptığı değerlendirmede de "Konut piyasası durdu. Fiyatlar sabitlendi, geri geldi, hatta biraz daha geri geliyor. Konut almak içi iyi bir zaman. Açıkçası piyasayı yönlendiriyoruz şu anda. Sosyal konut projesinde fiyatları açıklayınca hepsi durdu. Firmalar müşteri çekebilmek için ister istemez fiyatı geri çekecek, vadeyi uzatacak." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.