Araç sahipleri dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor...

Temmuz ayında Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) alt limit fiyatlarına %40 oranında zam yapılacağına dair haberler yayıldı.

Araç sahipleri dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor...
Yayınlanma:

Temmuz ayında Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) alt limit fiyatlarına %40 oranında zam yapılacağına dair haberler yayıldı. Nisan ayında %75 zam yapılan HGS fiyatlarının, tekrar yükselmeye başlayacağı bildiriliyor. Bankacılık sektörü, bu zammı müşterilerine duyurmaya başladı.

Yeni düzenlemeyle birlikte, Nisan ayında 175 TL'ye çıkarılan alt limit Temmuz zammıyla 245 TL'ye yükselecek. Bankalar, müşterilerine bu hafta içinde zam ayrıntılarını iletecek. Özel bankalara, zamlı tarifeler talimat yoluyla iletildi.

Otomatik yükleme tutarı, HGS kullanıcılarının bakiye sorunu yaşamaması için 245 TL olarak güncellenecek. Bu düzenlemeyle otoyol ve köprü geçişlerinde aksaklık yaşanmasının önüne geçilmeye çalışılıyor.

Ekonomistler, HGS fiyatlarındaki zamların enflasyonla mücadele hedefiyle çeliştiğini belirtiyor. Elektrik fiyatlarındaki %38'lik artıştan sonra doğalgaz fiyatlarında da yükseliş bekleniyor. Akaryakıt, sigara ve alkol gibi ürünlere yapılan zamlar, genel enflasyon eğilimini gösteriyor.

HGS kullanıcıları, sürekli yükselen fiyatlar nedeniyle endişeli. Bankaların mobil uygulamaları aracılığıyla yapacakları HGS yüklemelerinde yeni fiyatlarla karşılaşacak olan kullanıcılar, zamların genel yaşam maliyetini artıracağı endişesini taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.