Aktif Kadın Eşit Temsil projesi tanıtıldı

Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) koordinatörlüğünde Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) ve Konya İş Kadınları Derneği (KİKAD) paydaşlığında yürütülen, ‘Aktif Kadın Eşit Temsil’ projesini anlatmak amacıyla basın toplantısı düzenlendi.

Aktif Kadın Eşit Temsil projesi tanıtıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) koordinatörlüğünde Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) ve Konya İş Kadınları Derneği (KİKAD) paydaşlığında yürütülen, ‘Aktif Kadın Eşit Temsil’ projesini anlatmak amacıyla basın toplantısı düzenlendi. Bayır Diamond Otel’de düzenlenen programda konuşan KAİSDER Başkanı Canan Karalar Yüksel, projenin meslek örgütlerindeki karar alma süreçlerinde kadın temsilini artırmak amacıyla, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edildiğini söyledi.  İş hayatında kadın sayısının artırılmasını hedeflediklerini söyleyen Yüksel, KİKAD ile Konya’da faydalı faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti. Yüksel, “Projemiz kapsamında meslek örgütlerinin karar alma süreçlerinde, özellikle ticaret ve sanayi odalarının komitelerinde, meclislerinde, kurullarında ve diğer yönetim organlarında kadınların temsilini artırmayı amaçlıyoruz. Böylece söz konusu kadın temsiliyetini artırarak, iş kadınlarına, politika ve karar alma süreçlerinde söz hakkı sağlanmasını hedefliyoruz. Bu kuruluşlarda kadın sayısının artırılması amacıyla sorunlar tespit etmek ve bu sorunlara yönelik eylem planları geliştirmek için proje paydaşımız KİKAD ile Konya'daki faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Bu faaliyetlere katkı ve desteklerinden dolayı KAİSDER ve KİKAD olarak Konya Ticaret Odası ve Konya Sanayi Odası başkanları ve yöneticilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu. 

aktif-kadin-esit-temsil-projesi-tanitildi.jpg

“KADINLAR YÖNETİME ADAY OLMALARI KONUSUNDA CESARETLENDİRİLMELİ”

Gerçekleştirilen faaliyet ve toplantılarda öne çıkan başlıklardan bahseden KİKAD Başkanı İclal Güliz Arıkoğlu, “Ortaya çıkan en belirgin sorunlardan birisi yönetim, liderlik, temsiliyet gibi pozisyonların kadınlardan beklenen geleneksel toplumsal cinsiyet rolleriyle çakışmasıdır. Bir diğer önemli sorunsa oda ve meslek örgütlerinin yönetimlerinde yer almış kadınların sayıca az olması nedeniyle deneyimlerin diğer kadın üyelere aktarılamaması. Diğer bir husus ise aile şirketleridir. Aile şirketlerinde hem ikinci nesle devir konusunda isteksiz davranıldığı ve özellikle kız çocuklarına imza yetkisi ve hisse vermedikleri ve geri plana atıldıkları belirlenmiştir. Ayrıca, toplantılarımızda kadın girişimcilerin örgütlenemeyişlerine ve ağlar oluşturma konusunda yetersiz kaldıklarına vurgu da yapıldı” dedi.  Toplantılarda bahsi geçen sorunlara ve engellere karşı çözüm önerilerini de sunan Arıkoğlu, “Tüm bunlardan çıkan çözüm önerilerini de belirtmemiz gerekirse şunlar söylenebilir. Oda ve meslek örgütlerinde kadınlar yönetime aday olmaları konusunda cesaretlendirilmeli ve Konya’da kadın girişimcilerin oda ve meslek grupları içerisinde örgütlenmesi sağlanmalıdır. Bu anlamda Konya Ticaret Odası ve Konya Sanayi Odası’nın desteği ile kadın üyelere yönelik çeşitli eğitimlerin planlanması da önerilmiştir. Bu konuda Konya özelinde bir çalıştayda gerçekleştireceğimizin bilgisini vermek isterim. Projemizde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı Ferit Hepokur

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.