15 Temmuz’daki darbeyi dönemin Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan anlatıyor…

Mahmut Karaaslan anlatıyor "15 Temmuz'da Ankara’daki direniş darbecileri yıldırdı" Haberin detayları sayfada…

15 Temmuz’daki darbeyi dönemin Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan anlatıyor…
Yayınlanma:

Mahmut Karaaslan Anlatıyor
15 Temmuz 2016 gecesi Ankara'da yaşanan darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürü olan Mahmut Karaaslan, o gece yaşananları ve emniyet teşkilatının direnişini anlattı.
Genelkurmay Kuşatıldı:
* Saat 21.00 sıralarında Genelkurmay Başkanlığı'nda silah sesleri duyulması üzerine bölgeye giden Karaaslan, gelen istihbaratların doğru olmadığını anlayarak emirlere uyulmaması ve Genelkurmay'ın kuşatılması talimatını verdi.
Vatandaş Direnişi:
* Milli Kütüphane yakınlarında darbe karşıtı bir grup sivilin toplandığı haberini alan Karaaslan, sokağa çıkan tüm vatandaşların Genelkurmay'a taşınmasını emretti. Bu sayede Genelkurmay, polis ve halk tarafından kuşatılmış oldu.
Polisin Kararlı Mücadelesi:
* Karaaslan, emniyet teşkilatına "Merkeze ateş eden kim olursa olsun, karşılık verilecek" talimatını verdi. Bu talimat doğrultusunda darbecilere karşı direnen polisler, Genelkurmay'ı ve diğer önemli binaları korumayı başardı.
Turgut Aslan Kurtarıldı:
* Jandarma Genel Komutanlığında darbeciler tarafından yaralanan Turgut Aslan'ın kurtarılması için operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda Aslan sağ olarak kurtarıldı.
Karaaslan'ın Mesajı:
* Karaaslan, o gece yaşananların haklı bir mücadele olduğunu ve milletin devletinin arkasında durmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı. Son günlerde FETÖ'cülerin kendilerini aklama girişimlerine karşı da uyardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.