15 Temmuz Demokrasi treni yola çıkıyor! Sefer yerleri nereler?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik treni 14 Temmuz'da yola çıkıyor!

15 Temmuz Demokrasi treni yola çıkıyor! Sefer yerleri nereler?
Yayınlanma:

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, bu yıl 6. kez yola çıkarak 2 ay boyunca 56 bin kilometre yol kat edecek ve yaklaşık 60 bin yolcu taşıyacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, yazılı açıklamasında trenin Ankara-Eskişehir-İstanbul ve İstanbul-Konya-İstanbul arasında sefer yapacağını belirtti. 14 Temmuz'da Ankara Hızlı Tren Garı'ndan uğurlanacak trenin, "Milletin Zaferi" temasıyla tasarlandığı da vurgulandı.

Bakan Uraloğlu, 15 Temmuz gecesinde hayatlarını kaybeden şehitleri ve gazileri anarak şunları söyledi: "Milli hafızamıza kazınan 15 Temmuz gecesinde, hakkın rahmetine kavuşan 251 şehidimizi özlemle anıyor ve 2 bin 740 gazimize minnetimizi sunuyoruz."

411 yolcu kapasiteli trenin, demokrasi ve milli birlik bilincini her gün yaşatmaya devam edeceğini belirten Uraloğlu, milli iradeye karşı açılan savaşta hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, bu sene de geçmişi unutmamak ve milli birlik ve beraberliği güçlendirmek için önemli bir görev üstlenecek.

thumbs-b-c-3d006466d70c5831f7acb4f81598bdef.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.