Mor lahanalı hamsi sarma: Lezzetli ve farklı bir hamsi tarifi

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan hamsi, farklı şekillerde pişirilerek sofralara lezzet katıyor.

Mor lahanalı hamsi sarma: Lezzetli ve farklı bir hamsi tarifi
Yayınlanma:

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan hamsi, farklı şekillerde pişirilerek sofralara lezzet katıyor. Mor lahanalı hamsi sarma da bu lezzetli alternatiflerden biri. Mor lahananın eşsiz lezzeti ile hamsinin buluşması, ortaya hem lezzetli hem de farklı bir tarif çıkıyor.

Malzemeler:

1 adet mor lahana
200 gram hamsi (kılçığı çıkarılmış)
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 avuç çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuru nane
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:

Pirinci 2-3 kez yıkayıp süzün.
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında yumuşatın.
Üzerine çam fıstığını ekleyip birkaç dakika kavurun.
Pirinci ekleyip karıştırın.
1 su bardağı su ekleyip pişirin.
Suyunu çeken pirinçe nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Lahanayı ikiye kesip kökünü çıkarın.
Bütün olarak tuzlu kaynar suya atın.
3-4 dakika haşlayıp soğuk suda şoklayın.
Lahananın yapraklarını tek tek ayırın.
Her bir yaprağın üzerine bir miktar harç koyun.
Hamsiyi de ekleyip rulo şeklinde sarın.
Tencereye dizdiğiniz sarmaları, üzerine zeytinyağı gezdirip kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

Mor lahananın yapraklarını ayırırken, yaprakların alt kısmındaki sert damarları çıkarın.
Hamsiyi kılçığından ayırmak için, hamsiyi iki parmağınızla hafifçe bastırarak baş kısmından kuyruk kısmına doğru çekin.
Sarmaları pişirirken, tencerenin kapağını kapatmayın. Bu sayede sarmalar daha gevrek olacaktır.
Mor Lahanalı Hamsi Sarma ile Farklı Bir Lezzet Deneyin

Mor lahanalı hamsi sarma, hem lezzetli hem de farklı bir tarif. Mor lahananın eşsiz lezzeti ile hamsinin buluşması, ortaya oldukça lezzetli bir yemek çıkıyor.

Bu tarifi denemek isterseniz, malzemeleri hazırlayın ve mutfağa girin. Mor lahanalı hamsi sarmanın eşsiz lezzetini mutlaka deneyin.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.