Eşsiz Fransız tatlısı en lezzetli ve en kolay tarifi...

Creme Brüle, Fransız mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Yumuşak, kremsi bir dokuya sahip olan bu tatlı, üzerinde karamelize bir kabuk ile servis edilir.

Eşsiz Fransız tatlısı en lezzetli ve en kolay tarifi...
Yayınlanma:

Creme Brüle'nin yapımı oldukça kolaydır. İlk olarak, yumurta sarısı, şeker ve vanilyayı çırparak krema kıvamına getiriyoruz. Ardından, sütü ve kremayı ekleyerek karıştırıyoruz. Bu karışımı önceden yağlanmış fırın kaplarına döküyoruz.

Son olarak, üzerini toz şekerle kaplıyoruz ve fırında karamelize olana kadar pişiriyoruz.

İşte Creme Brüle tarifi:

Malzemeler:

5 adet yumurta sarısı
60 gram toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü
200 ml süt
100 ml krema
Toz şeker
Yapılışı:

Yumurta sarılarını ve şekeri bir kasede mikserle iyice çırpın.
Vanilya özütü ekleyin ve karıştırın.
Süt ve kremayı ekleyin ve karıştırın.
Fırın kaplarına paylaştırın.
Üzerini toz şekerle kaplayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkarın ve ılınmaya bırakın.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Creme Brüle'nin Püf Noktaları:

Yumurta sarılarını çırparken çok fazla çırpmamaya dikkat edin. Aksi takdirde tatlınız pişerken topaklanabilir.
Süt ve kremayı sıcak olarak ekleyin. Aksi takdirde tatlınız pişerken pıhtılaşabilir.
Üzerini toz şekerle kapladıktan sonra fırına vermeden önce bir spatula ile hafifçe bastırın. Böylece şeker eridiğinde daha düzgün bir görünüm elde edersiniz.
Creme Brüle'nin Servis Önerileri:

Creme Brüle'yi ister sade ister üzerine meyve veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
Ayrıca, tatlının üzerine esmer şeker serperek de servis edebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.