Bu lezzete bayılacaksınız! Kadife tatlısı nasıl yapılır?

Kadife tatlısı, özellikle son yıllarda ülkemizde oldukça popüler olan bir tatlı çeşididir. Kırmızı renkli ve yumuşacık dokusuyla dikkat çeken kadife tatlısı, hem çay hem de kahve saatlerinde tercih edilebilir.

Bu lezzete bayılacaksınız! Kadife tatlısı nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Kadife tatlısı, özellikle son yıllarda ülkemizde oldukça popüler olan bir tatlı çeşididir. Kırmızı renkli ve yumuşacık dokusuyla dikkat çeken kadife tatlısı, hem çay hem de kahve saatlerinde tercih edilebilir.

Kadife tatlısının yapımı oldukça kolaydır. Kek ve muhallebi olmak üzere iki aşamada hazırlanır. Kek için yumurta, şeker, sıvı yağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilya kullanılır. Muhallebi için ise süt, un, şeker, nişasta ve tereyağı kullanılır.

Kadife tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kekin pişme süresini doğru ayarlamaktır. Kek çok fazla pişerse kuruyabilir. Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.

Kadife tatlısının kreması da oldukça önemlidir. Muhallebi koyu kıvamlı olmalı ve iyice soğumalıdır. Soğumayan muhallebi kekin üzerine döküldüğünde kek yumuşayabilir.
Kadife tatlısını hazırladıktan sonra üzerini çikolata sosu, meyve veya krema ile süsleyebilirsiniz.

İşte kadife tatlısı tarifi:

Malzemeler:
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* Yarım su bardağı süt
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı kakao
* Yarım çay kaşığından biraz fazla toz kırmızı gıda boyası

Muhallebi için:
* 2 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı:
1. Kek için yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.
2. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
3. Kakao ve gıda boyasını ekleyip karıştırın.
4. Un ve kabartma tozunu elekten geçirip ekleyin ve karıştırın.
5. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün.
6. 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
7. Kek pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edin.
8. Muhallebi için süt, nişasta, un ve şekeri tencereye alın.
9. Sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi olana kadar pişirin.
10. Ocaktan alın ve tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştırın.
11. Muhallebi soğumaya bırakın.
12. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
13. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.
14. Alt tabanı servis tabağına alın.
15. Soğuyan muhallebiyi kekin üzerine dökün.
16. Üst tabanı keki muhallebinin üzerine yerleştirin.
17. İstediğiniz şekilde süsleyip servis edin.

Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.