Rekor üstüne rekor kıran altın piyasasında sular durulmuyor. Ons altının 4.165 doları, gram altının ise 5.780 TL'yi gördüğü bu "olağanüstü" dönemi değerlendiren İslam Memiş, yatırımcılar için kritik uyarılarda ve tavsiyelerde bulundu.
İslam Memiş'e göre, son 8 haftadır değerli metallerde yaşanan ve dolardan bağımsız gerçekleşen bu rekor denemelerinin arkasında, sağlam bir ekonomik gerekçe yok:
"Bu yükselişin ardında somut bir veri yok, tamamen panik alımları etkili. Piyasalar, olası savaş ve kriz risklerine karşı güvenli liman arayışında. Ancak bu agresif yükseliş, manipülatif bir fiyatlamanın göstergesi."
Memiş, bu "sağlıksız" yükselişin mutlaka bir "teknik düzeltmeye" ihtiyaç duyduğunu belirterek, düşüş için tarih aralığı verdi: "Düşüş bir hafta, iki hafta ya da bir ay içinde gelebilir."
Memiş, bu belirsizlik ve manipülasyon ortamında yatırımcıların izlemesi gereken yol haritasını da net bir dille çizdi:
"Yatırımcılar acele etmemeli, soğukkanlı olmalı."
"Kısa vadeli kazanç peşinde koşanlar büyük kayıplar yaşayabilir. Uzun vadeli düşünenler ve varlıklarına sahip çıkanlar kazanacak."
Miktara odaklanın, anlık fiyata değil.
Kısa vadede bir "düzeltme" uyarısı yapsa da, Memiş, uzun vadede beklentisinin pozitif olduğunu ve 2026 yılı hedeflerini yukarı yönlü revize ettiğini de belirtti:
Ons Altın Yeni Hedef: 5.000 Dolar
Gram Altın Yeni Hedef: 7.000 - 7.500 TL