KETEN TOHUMUNUN NE GİBİ FAYDALARI BULUNUYOR?
Keten tohumunun omega-3 yağ asitleri, lif ve lignan gibi yararlı bileşiklere sahip olan keten tohumu, sindirim sağlığını iyileştirme, belirli kanser türlerine karşı destekleyici olma, kan şekeri düzeyini dengeleme, kan basıncını ve kolesterol düzeylerini düşürebilme gibi faydaları vardır.
Diğer lif açısından zengin gıdalara oranla 800 kata kadar daha fazla lignana sahip olan keten tohumu faydaları şunlardır: Keten tohumu antioksidan deposudur. Keten tohumu, antioksidanlar açısından diğer besinlere oranla zengindir. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Keten tohumu, kalp sağlığı için önemli olan ve öncelikle bitkisel gıdalarda bulunan bir tür omega-3 yağ asidi olan mükemmel bir alfa-linolenik asit kaynağıdır. Lif kaynağıdır.
Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Keten tohumu kabızlığa iyi gelir. Tansiyon dengesini ayarlar. Sindirim sistemini destekler. Kanser riskini azaltmaya yardım edebilir. Kan şekerini dengeler. Cildi besleyerek cilt sağlığını iyileştirmeye yardımcıdır.