Zamlı emekli bayram ikramiyesi için beklenen tarih!.. Peki 5 bin TL olacak mı?

Milyonlarca emeklinin bayram ikramiyesi 3 bin TL'ye yükseltildi. Emekliler, iki bayramda toplam 6 bin TL alacak. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren düzenleme bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na geliyor...

Zamlı emekli bayram ikramiyesi için beklenen tarih!.. Peki 5 bin TL olacak mı?
Yayınlanma:

Milyonlarca emekliyi sevindirecek haber geldi. Emekli bayram ikramiyeleri %50 zamlı olarak 3 bin TL'ye yükseltiliyor. Bu sayede emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramlarında toplamda 6 bin TL ikramiye alacak.

Ekonomim.com'da yer alan habere göre Düzenlemenin bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na gelmesi bekleniyor. TBMM Genel Kurulu, 27 Şubat Salı günü başlayacak haftalık çalışmasında, kamuoyunda "8. Yargı Paketi" olarak bilinen kanun teklifini ele alacak. Teklifin kabul edilmesi halinde emekli bayram ikramiyeleri 2 bin liradan 3 bin liraya yükselecek.

EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYELERİNİ NE ZAMAN ALACAK?
Bayram ikramiyeleri en geç arefe gününden bir gün önce hesaplara yatırılıyor. Bu nedenle Ramazan Bayramı için ikramiyeler en geç 9 Nisan 2024 tarihinde, Kurban Bayramı için ikramiyeler en geç 15 Haziran 2024 tarihinde hesaplarda olacak.

YENİ ZAM GELECEK Mİ?
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli bayram ikramiyelerinin 5 bin TL'ye çıkarılabileceğini de öne sürdü. Erdursun, "Seyyanen artış beklentisi çok sıcak. Emekli aylıkları konusu kapanmadı. Bayram ikramiyelerini de 5 bin TL'ye çıkabilir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.