Yunak’a şeker fabrikası talebi (Özel Haber)

Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşerek Yunak’ta şeker fabrikası kurulması yönünde görüş bildirdiklerini söyledi.

Yunak’a şeker fabrikası talebi (Özel Haber)
Yayınlanma:

Yunak’tan çevre illerde bulunan 5 ayrı şeker fabrikasına pancar gönderdiklerini söyleyen Yunak Belediye Başkanı, Abdullah Emre Demirhan, “Yılda üç tane şeker fabrikasını besleyebilecek bir buçuk milyon ton şeker pancarını Yunak ilçemizde yetiştiriyoruz. Yıllardır Adapazarı, Susurluk, Kütahya, Afyon ve Ilgın fabrikalarımıza bir ton pancarımızı gönderebilmek için, ortalama 250 kilometre yol gidiyoruz. Şeker pancarının nakliyesi şu an 80 milyon Türk Lirası tutuyor. Yeri geliyor bir ton şeker pancarını ilçemiz dışındaki şeker fabrikalarına göndermek 110 lira tutuyor. Zaten şu an bir ton şeker pancarının çiftçiye ödemesi 230 lira. Bu maliyetler ister istemez çiftçimizi de zor duruma sokuyor ve ekonomiyi etkiliyor. Üretimini sağladığımız bir buçuk milyon ton pancarımızı dışarı taşımaktansa, devletimizin girişimleriyle ya özel bir fabrikaya destek verilip taşınması sağlanmalı ya da devletimize ait bir şeker fabrikasının ilçemize taşınması sağlanabilir. Çünkü şeker fabrikalarımızın bulunduğu kimi bölgelerde daha çok kazanç elde etmek için domates, biber vb. sebze ürünleri ekildiği için şeker pancarı ekilmiyor” dedi.

“ŞEKER FABRİKASI TALEBİMİZİ BAKANIMIZA İLETTİK”

Yunak ilçesinde geniş tarım arazilerinin olduğunu ve bu arazilerde uzun yıllardır şeker pancarı ekimi gerçekleştiğini ifade eden Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, “Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Bekir Pakdemirli ile bir araya gelip, Yunak’ta şeker fabrikası kurulması yönündeki talebimizi kendilerine ilettik. Sayın Bakanımızda konuyla ilgileneceklerini ve bu düzeyde bir çalışma için ön araştırma yapacaklarını ifade etti.  Zaten şeker fabrikalarımız özelleşmeden önce yerinde şeker pancarı yetiştirilmeyen şeker fabrikalarının taşınacağı ifade ediliyordu. Eski Tarım Bakanımız da görevdeyken taşınması düşünülen şeker fabrikalarından birinin Yunak’a getirilmesi gerektiğini ifade etmişti. İlçemize şeker fabrikası kurulması yönündeki çalışmalarımız devam edecek ve inşallah çalışmalarımız neticesinde ilçemize şeker fabrikası kazandıracağız.  İlçemizde fabrika kurulumu için yeterli arazi var. Ayrıca yer için gerekli fizibilite çalışmalarımızı tamamladık. Şeker fabrikası için gerekli tüm ön hazırlıklarımızı olumlu bir şekilde tamamladık” diye konuştu. Özel Haber : Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.