Uzmanından tavsiye: Seçim sonrası borçlarınızı hemen ödeyin!

Ekonomist Barış Soydan, 31 Mart Seçimleri'nden sonra 'Türkiye'nin Arjantin'e dönme riski' olduğunu belirterek, kredi kartı borçlarının mümkünse kapatılması çağrısında bulundu.

Uzmanından tavsiye: Seçim sonrası borçlarınızı hemen ödeyin!
Yayınlanma:

31 Mart'ta yapılacak seçimler sonrası ekonomi yönetiminin kredi kartlarına kısıtlamalar getirmesi bekleniyor. Ekonomist Barış Soydan da bu nedenle kredi kartı borcu olanları uyararak borçlarını "hemen" ödemelerini tavsiye etti.

Dayanıklı tüketim ürünlerinin alımının da seçim sonrasına bırakılması gerektiğini vurgulayan Soydan, enflasyonun artması ve fiyatların yükselmesiyle birlikte bu ürünlerin fiyatlarının da artacağını öngörüyor.

KISITLAMA GELİYOR
Enflasyonu düşürmeye çalışan Merkez Bankası’nın, kredi kartıyla ilgili kısıtlamaları seçim sonrasında yürürlüğe geçirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Ekonomist Barış Soydan, seçim sonrası fiyat artışlarının olacağını belirterek, "Türkiye'nin Arjantin'e dönme riski var" dedi. Soydan, "Eğer büyük ekonomik reformlar yapılmaz veya sıcak paranın akışı kesilirse, Türkiye'nin geleceği endişe verici olabilir" şeklinde konuştu.

Soydan şu ifadeleri kullandı;

"Dayanıklı tüketim eşyası almayı düşünenlerin acele etmeleri önemli. Kredi kartı borçlarını kapatmak gerekiyor. Konut ve otomobil fiyatlarının enflasyonun gerisinde kalacağını düşünüyorum. Otomobil almayı düşünenlerin bir süre beklemesi daha mantıklı olabilir."

NOT: BU HABERDE YATIRIM TAVSİYESİNE YER VERİLMEMİŞ, UZMAN İSİMİN GÖRÜŞLERİ AKTARILMIŞTIR.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.