Usta: Enflasyon sarmalından çıkmanın tek yolu üretim

ASKON Konya Şube Başkan Yardımcısı Ufuk Usta, “Büyüyen ve müreffeh bir Türkiye görmek istiyorsak ev ödevlerimiz bellidir. Bunlar da; daha çok yatırım, daha çok üretim ve daha çok ihracattır. Zira faiz-kur-enflasyon sarmalından çıkmanın tek yolu üreten Türkiye olmaktan geçmektedir” dedi.

Usta: Enflasyon sarmalından çıkmanın tek yolu üretim
Yayınlanma:
Güncelleme:

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkan Yardımcısı Ufuk Usta, güncel ekonomik gelişmeler üzere değerlendirme bulundu. Dövizdeki yükselişler için önlem alınması gerektiğini ve üretimde kazanılan ivmenin daha da artması gerektiğini belirten Ufuk Usta, “Bugün ülkemiz dövizle alakalı olumsuzluklarla karşı karşıya. Sanayicilerin beklentisi dövizin öngörülebilir olmasıdır. Çünkü bu volatilite gelecekle ilgili olumsuzluklara yol açıyor. Merkez Bankası ve Hükümetin 2022 yılı itibariyle iktisadi politikalarla istikrarı sağlayacağına inanıyoruz. Çünkü dalgalanmalar hem enflasyona hem üretime negatif etki ediyor” diye konuştu.

ÇIKIŞ YOLU DAHA FAZLA ÜRETİM DAHA FAZLA İHRACAT

Olumsuzlukların yanında, Türkiye ekonomisinin durmadığını ve daha iyi olabileceğini vurgulayan Usta, “Küresel çapta yaşanan büyük sıkıntılar nedeniyle öngörülebilir ekonomi politikalarının sağlanmasının zor olduğu bu dönemlerde, verilen mücadele çok önemli. Ülkemiz çok şükür bu ortamda ekonomisini büyütebilen ülkelerden biri olmuştur. Pandemi, yeni çıkan varyantlar, küresel iklim krizi, arz ve taleplerdeki büyük değişkenler, tedarik zincirlerinde yaşanılan aksamalar, enerji ve hammadde tarafında yüksek girdiler vb. yaşanılan olumsuzluklar günümüz ekonomisinin çok ciddi sıkıntıları. Şartlar ne olursa olsun, yatırım, üretim ve ihracata dayalı model en sağlıklı ve en sağlam ekonomi modelidir. Yatırımcı, üretici ve ihracatçı her daim desteklenmelidir.  Yarınların inşası bu üç temel ögeden geçmektedir. Hiç kimse küresel anlamda yaşanılan bunca olumsuzluk içinde bahar havasında bir ekonomik tabloya erişemez. Dünya genelinde yaşanan ciddi sıkıntılardan bahsediyoruz. Bu nedenle bazı sektörler büyürken, bazı sektörler de dönemsel olarak küçülmeye gidecektir. Önemli olan mağduriyetleri asgariye indirerek, güçlü yanlarımızı geliştirerek ve bu zor süreçten bizi güçlü çıkartacak adımları atmamızdır. Büyüyen ve müreffeh bir Türkiye görmek istiyorsak ev ödevlerimiz bellidir. Bunlar da; daha çok yatırım, daha çok üretim ve daha çok ihracattır. Zira faiz-kur-enflasyon sarmalından çıkmanın tek yolu üreten Türkiye olmaktan geçmektedir” dedi.

ASGARİ ÜCRET İKİ TARAFI DA MEMMUN ETTİ

Asgari ücret rakamlarını da değerlendiren Ufuk Usta, “Cumhurbaşkanımız tarafından 4. bin 250 TL olarak açıklanan asgari ücret, rakamsal olarak hem çalışanları hem işvereni memnun eden bir seviyede olmuştur. Çalışanların alım gücünün artırılması ile piyasada bir canlanma sağlanacağına inanıyoruz. 2022 itibariyle yatırımcı ve üreticilere verilen desteklerin artması ve daha fazla istihdamın oluşturulması, iş dünyası olarak bizim en büyük beklentimizdir. Alınan kararların ülkemiz için hayırlı olmasını diler, emeği geçenlere teşekkür ederiz” diye konuştu. AB Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.