Üreticilerden Bakan Kirişci’ye tepki: Bakan bizi hayal kırıklığına uğrattı!

Geçtiğimiz günlerde Bekir Pakdemirli’nin yerine Tarım ve Orman Bakanlığı’na atanan Vahit Kirişci’nin, “Afrika’nın özellikle kuzeyinde olmasa bile güneyinde çok ciddi alanda bakir alanlar var. Bu alandaki üretimle birlikte bunu ülke olarak yapabilecek, başarabilecek durumdayız” açıklamasına üreticiler tepki gösterdi.

Üreticilerden Bakan Kirişci’ye tepki: Bakan bizi hayal kırıklığına uğrattı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde Bekir Pakdemirli’nin yerine Tarım ve Orman Bakanlığı’na atanan Vahit Kirişci’nin, “Afrika’nın özellikle kuzeyinde olmasa bile güneyinde çok ciddi alanda bakir alanlar var. Bu alandaki üretimle birlikte bunu ülke olarak yapabilecek, başarabilecek durumdayız” açıklamasına üreticiler tepki gösterdi. Üreticiler; Tarım ve Orman Bakanlığı’nda yaşanan değişimin ardından sorunlarına ‘neşter vurulmasını’ beklediklerini ancak Bakan Kirişci’nin açıklamalarının umutlarını adeta körelttiğini ifade etti.

“SANKİ ORADA SORUN YOK”

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil, Bakan Kirişci’nin açıklamalarının üreticiler üzerinde bir hayal kırıklığı yarattığını ifade etti. KONPADER Başkanı Bestil, “Yeni Tarım Bakanımız, ziraat mühendisi dedik, sevindik ama bakanımız işe başlar başlamaz bizi hayal kırıklığına uğrattı. Afrika’nın güneyinde bakir alanlar var diye üretim yapmak için orayı işaret etmesi ülkemiz açısından kabul edilemez bir şey. Önceki bakan da Sudan’dan tarım arazileri kiraladık demişti. Ne oldu? Oralarda üretmek, ülkemize getirmek kolay bir şey sanki! Orada üretim sorunları sanki hiç yok. Orada da deniz korsanları var. Ne olursa olsun bizim Türk çiftçimizden olur” diye konuştu.

“ŞAŞKINLIK YARATTI”

Öte yandan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da konu ile ilgili olarak tepkisini dile getirmişti. Yokuş açıklamasında, “Bekir Pakdemirli’nin Tarım ve Orman Bakanlığından ayrılmasından sonra bu göreve getirilen Vahit Kirişci ‘Afrika’da bakir tarım alanları var’ diyerek yönünü Afrika’ya çevirdi. Bu anlayış kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Bilindiği gibi ülkemizin tarım arazilerinin üçte biri ekilmiyor, her geçen yıl binlerce çiftçimiz ekimden vazgeçiyor. Plansız programsız tarım politikalarına üretim girdilerindeki astronomik artışlar da eklenince yeterince üretim yapılamıyor” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.