Türkiye'nin yerli enerji üretimine Konya imzası

Konya’da kurulan konsorsiyum Tredium markası ile yerli batarya hücresi üretilecek. Şirketin lansmanı Tredium kurucu ortakları, Aspilsan yöneticileri ve şehirden iş adamlarının katılımı ile gerçekleşti.

Türkiye'nin yerli enerji üretimine Konya imzası
Yayınlanma:

Konya’da kurulan ve yerli batarya üretecek olan konsorsiyum Tredium markasının Tredium kurucu ortakları, Aspilsan yöneticileri ve şehirden iş adamlarının katılımı ile Dedeman Otel’de gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Başkan Sinacı, “Yaşayan her şey hayatta kalabilmek içinde enerjiye ihtiyaç duyar yani hayatın temeli ve işleyişi enerjiden geçiyor Enerjinin birçok biçimi bulunmaktadır, bunlardan her biri biçim değiştirerek bir diğerine dönüşebilir. Kimyasal enerjinin elektrik enerjisine dönüşmesi gibi. Hepimizin çok iyi bildiği gibi kimyasal enerjiyi depolayarak istenildiğinde elektrik enerjisine dönüştüren sisteme de, batarya diğer bir adıyla pil sistemi diyoruz. Pilin tarihsel yolculuğuna bakıldığında 2 bin yıldan daha öncesinde yapılmış olduğuna dair bilgilere ulaşılmıştır. Anlaşılacağı üzere pil, tarihin kendisi kadar eski ve her dönemde ihtiyaç duyulmuş bir güçtür. İnsanlık tarihinin başlangıcından günümüze geldiğimizde de görüyoruz ki, enerjiyi elinde tutan hayatı da elinde tutacak ve ona yön verecektir” dedi.

tr1.jpg

"BU GURURU ÜLKEMİZE YAŞATACAĞIZ"

“Biz iş insanları olarak, içinde bulunduğumuz teknoloji çağında bataryaların sağlayacağı enerjiye ne kadar çok ihtiyacımızın olduğunu fark edip, neden kendi batarya hücremizi ve pillerimizi üretmiyoruz” diyen Sinacı, “Yeni teknoloji çağında biz de olmalıyız, kendi batarya hücremizi ve pillerimizi biz üretmeliyiz ve tarihe imza atmalıyız dedik ve Tredium olarak bu konuda yatırım yapmamızın vatan borcu olduğunu düşünerek batarya hücresini üretmeye, enerji piyasasına yatırım yapmaya karar verdik. Bizim Tredium'u kurmaktaki asıl hedefimiz enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak. Milli Enerji çalışmalarıyla güçlü bir ekosistem dahilinde taraf olan kurum ve kuruluşlarla birlikte ülkemize ve şehrimize bu gururu yaşatmak olacaktır. Başlangıçta konuyla ilgili fazla bir bilgimiz olmamasına rağmen, projemize inandık, ortaklarımıza inandık, ülkemizin insan kaynağına inandık, devletimizin enerji ile ilgili politikalarına inandık ve en önemlisi; Avrupa ve Türkiye’de ilk olarak silindirik pil üretimine başlayan ve bu konuda derin bilgi ve tecrübelere sahip olan ASPİLSAN Enerji’ye inandık. Bugün bizlerle birlikte olmalarının mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

"AMACIMIZ DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULMAK"

Avrupa ve Türkiye’de ilk olarak silindirik pil üretimine başlayan ve bu konuda derin bilgi ve tecrübelere sahip olan Aspilsan Enerji’ye inanıp ilham aldıklarını söyleyen Tredium Batarya Hücresi ve Temiz Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu ve ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, “Biz iş insanları olarak, içinde bulunduğumuz teknoloji çağında bataryaların sağlayacağı enerjiye ne kadar çok ihtiyacımızın olduğunu fark edip, neden kendi batarya hücremizi ve pillerimizi üretmiyoruz. Yeni teknoloji çağında biz de olmalıyız, kendi batarya hücremizi ve pillerimizi biz üretmeliyiz ve tarihe imza atmalıyız dedik ve Tredium olarak bu konuda yatırım yapmamızın vatan borcu olduğunu düşünerek batarya hücresini üretmeye, enerji piyasasına yatırım yapmaya karar verdik” açıklamasında bulundu.

tr4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.