Türkiye için prestijli bir görev! ReCAMA dönem başkanlığına TARMAKBİR seçildi

BM Asya ve Pasifik Tarım Makinaları Birlikleri Bölge Konseyi’nin (ReCAMA) dönem başkanlığına Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) seçildi

Türkiye için prestijli bir görev! ReCAMA dönem başkanlığına TARMAKBİR seçildi
Yayınlanma:

Birleşmiş Milletler (BM) Asya ve Pasifik Bölgesi Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCAP*) öncülüğünde kurulan ve sekretaryası BM Sürdürülebilir Tarımsal Mekanizasyon Merkezi (CSAM, Centre for Sustainable Agricultural Mechanization) tarafından yürütülen Asya ve Pasifik Tarım Makinaları Birlikleri Bölge Konseyi’nin (ReCAMA, The Regional Council of Agricultural Machinery Associations in Asia and The Pacific) 8. Üyeler Toplantısı sonucunda dönem başkanlığına TARMAKBİR seçildi.

Bu dönemin Başkan Yardımcılığını ise Bangladeş Tarım Makineleri İmalatçıları Birliği (AMMA-B) yürütecek. Tarım makineleri endüstrisinde dünyada bulunan 3 çatı örgüte de (CEMA, AGRIEVOLUTION ve ReCAMA) üye tek ulusal birlik olan TARMAKBİR, böylece 2016-2017 yıllarındaki AGRIEVOLUTION Tarım Makineleri İmalatçı Birlikleri Küresel İttifakı’nın dönem başkanlığından sonra bir başka uluslararası çatı örgüt olan ReCAMA’nın da dönem başkanlığını yürütmüş olacak.

“TÜRKİYE İÇİN PRESTİJLİ BİR GÖREV”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, Türkiye’yi temsil adına önemli bir göreve geldiklerini belirtti. Türk tarım makineleri sektörünün gücünün altını çizen Önal, “Kamboçya, Bangladeş, Endonezya, Sri Lanka, Çin, Hindistan, Pakistan, Malezya, Nepal, Filipinler, Rusya, Tayland ve Vietnam'dan toplam 20 ulusal birliğin üye olduğu ReCAMA, 2014 yılı Ekim ayında Çin’in Wuhan kentinde gerçekleştirilen Asya-Pasifik Ülkeleri Ulusal Tarım Makine Birlikleri Yuvarlak Masa Toplantısı’nda alınan bir karar kapsamında kuruldu.

Örgütün kuruluş amacı (bölgede sürdürülebilir tarımsal mekanizasyon uygulamalarını etkinleştirmek ve yaygınlaştırmak üzere) ulusal tarım makineleri birliklerinin kapasitelerini geliştirmek, Birlikler arasında bilgi paylaşımı ve işbirliğini arttırmak ve de ticari olanaklar yaratmak olarak belirlenmişti.

ReCAMA’nın faaliyetleri arasında sürdürülebilir tarımsal mekanizasyona ilişkin eğitim programları, atölye çalışmaları ve B2B toplantıları, ülkeler arası ekonomik işbirliğine yönelik çalışmalar, bölgesel pazar analizleri ve çeşitli eğitim aktiviteleri ön plana çıkmaktadır. Birleşmiş Milletler'in temel faaliyet organlarından Ekonomik ve Sosyal Konseyi'nin (ECOSOC, Economic and Social Council) 5 bölgesel alt komisyonundan biri olan Asya ve Pasifik Bölgesi Ekonomik ve Sosyal Komisyonu'nun (ESCAP, The United Nations Economic and Social Commission for Asia and the Pacific) aralarında Türkiye, İran, Yeni Zelanda, Kuzey ve Güney Kore, Rusya, Çin, Japonya, Hindistan ve Türki Cumhuriyetler’in de bulunduğu 53 üye devleti bulunmaktadır.

1947 yılında kurulan ve merkezi Bangkok’ta (Tayland) bulunan ESCAP, 600’den fazla çalışanıyla 4.1 milyar nüfusa (dünya nüfusunun 2/3’ü) hizmet etmektedir. ESCAP; kamu ve özel sektör ile iletişim ve işbirliği içerisinde, sonuç odaklı ve kapasite arttırıcı projeler geliştirerek ve de teknik danışmanlık sağlayarak çeşitli konularda hizmet ettiği bölgeyi kalkındırmayı amaçlamaktadır.

ESCAP bünyesinde merkezleri farklı yerlerde bulunan ve farklı çalışma konuları olan 5 enstitüsü bulunmakta olup, bunlarda biri de (BM’nin gıda güvenliğine verdiği öneme binaen) Sürdürülebilir Tarımsal Mekanizasyon Merkezi'dir. (CSAM, Centre for Sustainable Agricultural Mechanization). CSAM’ın temel amacı, BM’nin 2030 ajandasıyla da uyumlu olacak şekilde, tarımsal üretim verimini ve dolayısıyla tarımsal üretimi sürdürülebilir bir şekilde arttırmak ve de bölgenin kırsal kesiminin ekonomik gücünü iyileştirmektir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.