Türkiye Emekliler Derneği Konya Şubesi’nden 'bayram ikramiyesi' talebi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Konya Şube Başkanı Gülhan Çağlar, 30 Haziran Emekliler Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Emekliler Derneği Konya Şubesi’nden 'bayram ikramiyesi' talebi
Yayınlanma:

Emekliler Günü’nün Türkiye emeklileri için çok özel bir anlam taşıdığını bildiren Başkan Çağlar, "Emeklilerimize dini bayram öncesi ödenen ikramiyeler güncellenmeli ve bir artış sistemine endekslenmeli" dedi.

Dünya çapında her yıl 28 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arası Emekliler Haftası, ülkemizde ise 30 Haziran Emekliler Günü olarak kutlanıyor. TÜED Konya Şube Başkanı Gülhan Çağlar, emeklilerin sorunlarını her platformda gündeme getirerek, sorunların çözümü için mücadele verdiklerini kaydetti. Başkan Çağlar, şunları dile getirdi:

“Emeklilik, bütün ülkelerin refaha ulaşmalarında, en önemli gösterge olarak değerlendirilmektedir. Dünyada artan yaşlı nüfus ile beraber emeklilerin yaşamlarını kolaylaştırmak giderek zorlaşmaktadır. Özellikle orta gelirli ve az gelirli ülkeler için bu durum ciddi bir endişe yaratmaktadır. Emekli aylıklarına yapılan yüzdeli zamlar, aylıkları düşük olanların aleyhine bir uygulamaya dönüştüğünden, seyyanen zamlar yapılmalı ve milli gelir artışından emeklilere de pay verilmelidir.

Emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması için intibak yapılmalı, alt sınır emekli aylığı asgari ücret ile eşitlenmeli, emeklilerimize dini bayram öncesi ödenen ikramiyeler güncellenmeli ve bir artış sistemine endekslenmeli, sağlık hizmetlerinde emeklilerden katkı payları alınmamalı, vergi iadesinin karşılığı olarak getirilen yüzde 4-5 arasında değişen ek ödeme oranları yüzde 10’a yükseltilmeli, evi olmayan emeklilerimiz, TOKİ vasıtasıyla uygun koşullarda konut sahibi yapılmalıdır."

Çağlar, 30 Haziran Emekliler Günü'nü kutlayarak sözlerini sonlandırdı.

Hatice Esra Bedenli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.