Türk Büro-Sen Konya: 3600 ek gösterge adaletli olmalı

Türk Büro-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Mesut Özden, 3600 ek göstergenin tüm memurlar için ayrım yapılmadan uygulanması gerektiğini ifade ederek, “Bütün memurlar içinde ele alınarak yapılması gerektiğin, savunuyoruz” dedi.

Türk Büro-Sen Konya: 3600 ek gösterge adaletli olmalı
Yayınlanma:

Türk Büro Sen 1 ve 2 nolu şubeleri Vergi Dairesi önünde 3600 ek gösterge ile alakalı ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda özellikle tüm memurların hakkaniyetli bir şekilde 3600 ek göstergeden istifade etmesi gerektiği vurgulandı.

Tüm memurlarda adalet istedikleri kaydeden Türk Büro-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Mesut Özden, “Türk Büro-Sen olarak 3600 ek gösterge denilen, devlet memurlarına ek gösterge artışı düzenlenmesinin yalnızca belli meslek grupları için öngörülmesinin ve dar bir kapsamda ele alınmasının var olan sorunları çözemeyeceğini kamu ile paylaşmıştık. Ek gösterge konusu bütün memurlarımızın uzunca yıllardır beklediği bir durumdur. Sadece belirli meslek grupları için değil, bütün memurlar içinde ele alınarak yapılması gerektiğini ifade ettik. Kamu görevlilerinin emeklilik sorunlarının başında gelen ek gösterge uygulamasının eksikliğinden kaynaklı sorunları özellikle anlattık. Hazırladığımız kanun teklifi ile sorunlara bütünsel bir yaklaşım sunduk. Yapılacak düzenlemenin mesleğe yarışma ile başlayan, yeterliliğe tabi olan, 4 yıllık lisans mezunu, kariyer uzmanlarının, görevde yükselme sınavına göre müdür, müdür yardımcısı, şef, bilgisayar işletmeni, zabıt kâtibi, mübaşir, tahsildar, icra memuru gibi unvana sahip olanlar unutulmasın dedik” diye konuştu.

Öznur İnanç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.