Ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı yüzde 12,8 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2023 yılı Kasım ayına ilişkin raporuna göre, ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarında önemli bir artış kaydedildi.

Ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı yüzde 12,8 arttı
Yayınlanma:

Geçen yılın aynı ayına kıyasla Kasım ayında yüzde 12,8'lik bir artışla 810 bin 220 ton süt toplandı. Yılın ilk on bir ayında ise toplam artış oranı yüzde 4,3 olarak gerçekleşti.

Ürün bazında bakıldığında, inek peyniri üretimi Kasım ayında yıllık bazda yüzde 13,5, ayran üretimi yüzde 18,1, yoğurt üretimi yüzde 12,0 ve içme sütü üretimi yüzde 13 oranında arttı.

Buna karşın, tereyağı üretimi aynı dönemde yüzde 1,2 düşüş gösterdi. Ocak-Kasım dönemi genelinde de benzer bir trend izlendi; inek peyniri üretimi yüzde 9,8, ayran üretimi yüzde 8,1, yoğurt üretimi yüzde 4,4 ve içme sütü üretimi yüzde 0,8 artarken, tereyağı üretimi yüzde 10,3 azaldı.

Kasım ayında, bir önceki aya göre, ticari süt işletmelerince toplanan süt miktarı yüzde 1,1 azalarak 810 bin 220 ton oldu. İçme sütü üretimi ise aynı dönemde yüzde 2,1 artışla 139 bin 149 ton olarak gerçekleşti.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.