Ticaret artık yerini e-ticarete bıraktı (Özel Haber)

Temiz Halı Mobilya Sahibi Übeyit Temiz e-ticaret, mobilya da KDV oranının düşmesi ve mobilya sektörü hakkında bilgi verdi

Ticaret artık yerini e-ticarete bıraktı (Özel Haber)
Yayınlanma:

Mobilyacılar arasında yaygınlaşan ve ülkemize büyük ölçüde para kazandıran e-ticaret ile ilgili konuşan Temiz Halı Mobilya Sahibi Übeyit Temiz,  “Günümüz teknolojisi e-ticareti cazip kılıyor şuanda normal ticaret artık eskisi gibi canlı değil hepsi e-ticaret ile alakalı” ifadesinde bulundu.  Temiz, “Bütün sektörlerde hemen, hemen hepsinde e-ticaret yoğun şekilde ilgi görüyor. Gelişmekte olan e-ticaretin daha da gelişeceğini düşünüyorum. Mobilya sektörü ve ülkemiz adına çok önemli bir konu ama güvenli yanları olduğu kadar sıkıntılı yanları da var. E-ticaret bizleri muhakkak etkiliyor çünkü bizim burada sattığımız malların yüzde 80’ini internet üzerinden satıyoruz.  E-ticaret bu yüzden bizi büyük ölçüde etkiliyor. Ülkemizde ticaret ile uğraşan çok sayıda esnaf var. E-ticaret çok yoğun ilgi gördüğü için günümüz ticaretini ister istemez sarsıyor. Ben mobilyacı olarak destekliyorum ama kısıtlanmasının da olması gerekiyor. Kota koyulması ve taban fiyatının belirlenmesi lazım. Bu şekilde daha uygun olur. KDV indirimi belli bir aşamada canlılık getiriyor” dedi.

ESNAF KDV İNDİRİMİNDEN MEMNUN

Mobilyacılar olarak gelen KDV indiriminden memnun olduklarını ifade eden Temiz, “Mobilyada KDV yüzde 18 den yüzde 8’e indirildi ama maalesef sürekliliği yok, süreklilik olması lazım ki devamı gelebilsin. İndirim mobilya sektörüne az da olsa canlılık getirdi. Mobilya sektörü kışın durgun oluyor insanlar genellikle yaz aylarında düğünlerin artması dolayısı ile mobilya sektörüne daha ilgi gösteriyor.  Gidişattan az da olsa memnunuz şükrediyoruz. Ama tabi biraz daha iyi olabilirdi geçen senelere göre durumumuz çok daha kötü. Geçmişte çok daha iyiydik. Mobilya ürünlerinde ortalama üreticiden kaynaklı yüzde 40 civarlarında bir zamlanma var. Bizce fiyatlar piyasaya göre normal. Devletin belli oranda esnaflara kredi olarak değil de biraz daha cazip teklifler yapması ve biraz daha esnafın işlerini açan bir takım maddeler getirmesi lazım. Çünkü kredi ile borç borcu arttırıyor. Devletimizin esnafın önünü açabilsin ki esnaf  da yürüyebilsin” dedi.

Muhabir: Tayfur Çağlayan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.