Tezgahlarda 20 lira, bahçede 2 lira! Farkın sebebi ne?

Hatay'ın verimli toprakları, bu yıl bol miktarda mandalina üretti, ancak hasat başladığında mandalina fiyatları bahçede 2 TL'ye kadar düşerek çiftçiler için hayal kırıklığı yarattı.

Tezgahlarda 20 lira, bahçede 2 lira! Farkın sebebi ne?
Yayınlanma:

Bu düşük fiyatlar, işçilik maliyetlerini bile karşılamıyor, bu yüzden birçok çiftçi ürünlerini ağaçlarda çürümeye terk etti. Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından Hatay'ın yaralarını sarmaya çalıştığı bir dönemde, bu durum ek bir darbe oldu.

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan bilgilere göre; Özellikle Dörtyol ilçesi Kuzuculu Mahallesi'nde çiftçiler, maliyetleri karşılamayan fiyatlar nedeniyle mandalinalarını toplamayı reddetti.

İronik bir şekilde, büyük şehirlerde mandalina fiyatları 20 TL'ye kadar çıkarken, bu farkın nedeni aracıların ve komisyoncuların arada aldığı fark olarak görülüyor. Mandalinaların ağaç dallarında çürümesi ve yere dökülmesi ise, görenlerin tepkisini çekti.

Tüccar Murat Karaduman, işçilik maliyetinin kilogram başına 2 TL olduğunu belirterek, “Fiyat diye bir şey yok ürün dalında kaldı. Malların yüzde 80’i çürüdü. Diğer mallar da dalında kaldı çürüdü. Satış da yok, tüccar da yok. Şu an burada 1 TL-2 TL fiyatında. İşçilik parasını kurtarmıyor. Kilo başına 2 TL işçilik parası geliyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.