‘Teşvikler ödenirse üretici rahatlar’ (ÖZEL HABER)

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, örgütler üzerinden pazarlanan çiğ süt desteğinin yüksek olmasının doğru olmadığını ve soğuk süt üreten ve pazarlayan bütün üreticilerin 25 kuruş süt desteğinden yararlanması gerektiğini belirtti.

‘Teşvikler ödenirse üretici rahatlar’ (ÖZEL HABER)
Yayınlanma:

ÇİĞ SÜT DESTEĞİ 15 KURUŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2018 yılı Eylül, Ekim,  Kasım dönemlerinde sıcak çiğ süt desteğinin 3 kuruş, soğuk çiğ sütün 7 kuruş, örgüt üzerinden pazarlanan çiğ süt desteğinin ise 15 kuruş olarak ödeneceğini belirten Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, “Tarım ve Orman Bakanlığı’mız ülkemizdeki bitkisel ve hayvansal üretimi artırmak amacıyla birçok kalemde üreticimizi teşvik edici politikalar geliştiriyor. Hayvansal üretim yapan yetiştiricimiz için en önemli destekleme kalemlerinden birisi de çiğ süt desteğidir. Teşvikler planlandığı gibi ödenebilirse üreticiyi rahatlatacaktır” diye konuştu.

“TEŞVİKTEN ONLARDA YARARLANMALI”

Üreticinin sivil toplum örgütlerine yanlış bir şekilde yönlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Edip Yıldız, “13 bin üyesiyle verdiği hizmetlerle ve pazarladığı süt miktarı ile alanında Türkiye’nin lideri olan Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak örgüt üzerinden pazarlanan çiğ süt desteğinin yüksek olmasının doğru olmadığını ve soğuk süt üreten ve pazarlayan bütün üreticilerin 25 kuruş süt desteğinden yararlanması gerektiğini savunuyoruz. Teşvikler üretimi kaliteli hale getirmek içindir. Süt, örgüt üzerinden satılırken farklı, üretici vatandaş tarafından satılırken farklı olmamalıdır. Aksi halde üretimi desteklemiş olmayız. Burada satış organizasyonu desteklenmiş olur. Bu da yanlış bir uygulama olur.  Üreticinin sütü kalite standartlarına uygunsa ve sütünü soğutabiliyorsa, 25 kuruşluk teşvikten onunda yararlanması gerekir” ifadesinde bulundu. Desteklemelerin  üretimi artırmaya yönelik olması gerektiğini açıklayan Edip Yıldız,  “Ülkemizde maalesef hiçbir hizmeti ve faaliyeti olmayan birçok sivil toplum kuruluşları varken üreticimiz, bu sivil toplum örgütlerine yanlış bir şekilde yönlendirilmemelidir. STK‘lar verdiği hizmetlerle üreticiyi kazanmalıdır Ülkemizdeki tarım ve hayvancılık alanında sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesini en çok biz isteriz. Ancak sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesi üretici lehine olması gerekir. Yetiştiricimiz lehine fiyat oluşmasını sağlamak amacıyla günlük 900 ton süt toplayıp pazarlamanın yanı sıra artık yetiştiricimizin sütüne artı değer katmak amacıyla süt işleme tesisimizi de faaliyete geçiren birlik olarak, Tarım ve Orman Bakanlığımızdan bu desteklemenin yeni dönemlerde yeniden gözden geçirilmesini rica ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Özel Haber : Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.