Stokçuya hapis cezası geliyor

Piyasa fiyatların yükselmesinde en büyük pay oynayan stokçular için AK Parti düğmeye bastıç. Fiyatların yükselmesini bekleyip malları piyasa süren fırsatçılara 1 ila 3 yıl hapis cezası içeren düzenleme Meclis’e geliyor.

Stokçuya hapis cezası geliyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Piyasadaki spekülasyonların adresi stokçulara yönelik sert tedbirler geliyor. AK Parti tarafından yapılan motivasyon toplantılarında en önemli maddeleri gıda fiyatlarındaki artış, stokçular ve fırsatçılar oldu.

Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre: Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi gündeme geldi.

EN BÜYÜK TALEP GIDA FİYATLARINDA

Milletvekilleri toplantıda vatandaşın talep ve beklentilerini iletirken, "Stokçularda mal var, ancak bunlar tüketiciye ulaşmıyor. Gıda ürünlerinde fiyat artışları enflasyonun çok üstünde. Bu da stok yapan fırsatçılardan kaynaklanıyor" tespitini dile getirdiler. Tespitte, vatandaşın en büyük talep ve beklentisinin de özellikle gıda fiyatlarıyla ilgili olduğu vurgulandı. Fiyatların bir neden olmadığı halde bu kadar sık artmasına yönelik vatandaşların beklentileri dile getirildi.

SATAMAZSA DÜŞÜRÜR

Son dönemde özellikle fırıncı esnafından "hammadde bulamıyoruz" şikâyetleri geldiği, yağ, şeker ve unda spekülasyon yapıldığı, acil önlem alınması gerektiğine dikkat çekildi. Milletvekilleri, "Stokçuda mal var ama vatandaşa ulaşmıyor. Bizler de esnafa 'ihtiyacınız kadar alın. Stokçular satamazsa fiyatları düşürmek zorunda kalır' diyoruz" bilgisini aktardı. Milletvekilleri stokçuların önüne geçmek için bu konuda ağır yaptırımlar içeren bir düzenlemenin hızla hayata geçirilmesini istedi.

ÇALIŞMAYA HIZ VERİLDİ

Milletvekillerinin talepleri doğrultusunda bu konuda bir süredir devam eden çalışmalara hız verildi. Yeni bir yasal düzenlemenin kısa sürede TBMM gündemine taşınmasının planlandığı öğrenildi. Türk Ceza Kanunu, stokçuluk suçunun cezasını 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olarak düzenliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da çözüm bulacaklarını söylediği stokçular ile ilgili çalışma kapsamında cezaların 1 ila 3 yıl arasında hapis olarak düzenlenmesi düşünüyor.

Kaynak:Sabah Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.