SSK Bağ-Kur son dakika 3. ikramiye ve ek zam gelişmesi gözler Meclis'e çevrildi!

TBMM'nin açılmasıyla birlikte Meclis'in gündemine gelmesi beklenen emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılı. nedeniyle verilmesi planan Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi'nde son durum nedir? Ocak ayı emekli maaşı zammı son durum nedir?

SSK Bağ-Kur son dakika 3. ikramiye ve ek zam gelişmesi gözler Meclis'e çevrildi!
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile emekliye ek zam düzenlemesi için harekete geçilmesiyle birlikte gözler Meclis'e çevrilmiş durumda. 3 yıl boyunca izlenecek OVP programının açıklanmasıyla birlikte emekli zammında dengeler eğişmiş yeni tablolar oluşmuştu. Bununla birlikte gündem de yer ala Cumhuriyetin 100. yılına özel Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi de milyonlarca emeklini dört gözle beklediği haberlerden bir tanesi olmuş durumda.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşı düzenlemesine ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu. Yılmaz, emekli zammı ile ilgili olarak, "Emeklilerle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabiliriz. Yıl sonuna kadar çalışmalarımızı sonuçlandırmayı öngörüyoruz" dedi.

EMEKLİYE EK ZAM ÇALIŞMALARI BAŞLADI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile iki bakanlık, emekliye zam düzenlemesi için harekete geçti. Özellikle en düşük emekli maaşı üzerinde etkili olması beklenen ara zam çalışması ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde A Haber canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu: "Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak" diyen Yıldırım, yapılacak çalışma ile ilgili tarih de verdi. Yıldırım, "Meclis açılır açılmaz emekli maaşı çalışması yapılacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye zam düzenlemesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada " Emeklilerle ilgili Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" dedi.

EMEKLİYE CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ GÜNDEMDE!

Emekliye ek zam çalışmaları yanı sıra dikkat çelen br çalışma daha milyonlar tarafından konuşuluyor. Buna göre 100. yıla özel Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödemesi için hazırlıklar başladı. Emekli maaşları ve ikramiye için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde çalışmalar sürüyor.

Ekim ayında TBMM açılacak. Meclis'in ilk gündem maddesi emekli zammı düzenlemesi olacak. Ayrıca 100. yıla özel Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi de masaya gelecek.

3. EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK, KAÇ TL?

Bilindiği üzere emeklilere yılda iki kez olmak üzere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyesi ödeniyor. Cumhuriyetin 100. yılına özel bir kereye mahsus olmak üzere 3. bayram ikramiyesi ödeneceği belirtildi. Söz konusu ikramiyenin 5.000 TL olacağı konuşuluyor. Konu ile ilgili nihai kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Ek zam çalışmaları sürerken Ocak zammı için enflasyon farkı verisi birikmeye başladı. Son olarak Ağustos enflasyonu belli oldu. Buna göre 2 aylık enflasyon oranı yüzde 19,43 olarak kaydedildi. Emekliler 6 aylık enflasyon rakamlarına göre zamlarını alacak. 6 aylık enflasyon rakamları netleştikten sonra Ocak 2024'te en düşük emekli maaşı da artış yaşayacak.

Yüzde 31,92 ve yüzde 34,43 zam yapılması halinde en düşük emekli aylığı 10 bin TL civarında olacak. Zamda uygulanacak refah payı da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.