Salmonella bulunan çikolata markaları ikiye çıktı! Ferrero'dan sonra Belçikalı Barry Callebaut...

Dünyanın en büyük çikolata fabrikası olarak bilinen çikolata üreticilerinden Barry Callebaut'un Belçika'daki fabrikasında salmonella bakterisi tespit edildi. .

Salmonella bulunan çikolata markaları ikiye çıktı! Ferrero'dan sonra Belçikalı Barry Callebaut...
Yayınlanma:

Barry Callebaut firmasından yapılan yazılı açıklamada, Wieze kentindeki fabrikada bakterinin 27 Haziran'da bulunduğu bildirildi. Bunun üzerine 25 Haziran'dan bu yana üretilen çikolataların tümünün satışının durdurulduğu belirtildi.

Açıklamada, bakterinin bulunma nedeninin araştırıldığı, aydınlığa kavuşturulduktan sonra fabrikanın temizlenerek yeniden üretime başlayacağı duyuruldu. Sputniknews'te yer alan habere göre fabrika, çikolata satışı yapan 73 farklı marka için sıvı çikolata üretiyordu.

FERRERO'DAN SONRA BELÇİKALI MARKA

Nisan ayında da Ferrero'nun Belçika'nın Arlon kentindeki fabrikasında, Kinder çikolata ürünlerinde salmonellaya rastlanmış, çok sayıda Avrupa ülkesinde vakalar görülmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.