Pazarda fiyatlar fırladı!

Kurdaki dalgalanmalar, iklim değişikliği, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş gibi birçok etkene bağlı olarak artan fiyatlar, meyve sebzeleri de fena vurdu.

Pazarda fiyatlar fırladı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ülke gündemindeki yerini uzun süredir koruyan hayat pahalılığı, Pazar tezgâhlarına da yansıdı. Gıda maddelerinde KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesinin ardından rahat etmeyi bekleyen vatandaş, alışverişe çıktığında yukarı yönlü yükselişi görüp şoke olurken pazarlarda bazı ürünlerin etiketlerine artık kilo değil gram fiyatının yazıldığı görüldü.

KİLOSU DEĞİL 200 GRAMI

Pazar tezgâhlarının en çok tercih edilen ürünlerinden biber ve marul, güncel fiyatlarıyla rekor kırdı. Sivri biberin kilosu 60 liraya yükselirken Eskişehir’de pazarcı esnafı, çözümü etiket değiştirmekte buldu. Pazar tezgâhlarında satılan sivri biberde artık 200 gramlık fiyatlar yazıyor.

Fiyatı yükselen bir diğer ürün ise marul oldu. Küçük boyları 10 lira olan marullarda büyük boyların fiyatı 18 liraya kadar yükseldi.

ZORLU KIŞ ŞARTLARI SEBZEYİ DE VURDU

Fiyatların yükselişinde birçok etkenin olduğunu belirten pazarcı esnafı, sebzelerin de zorlu kış şartlarından etkilendiğini söyledi. Marulun bir kısmı tarladan direkt çöpe giderken, biberler yeteri kadar büyümedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.