Patatesin parmak izi çıkarılıyor
Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, patatesin parmak izini çıkararak, genetik taban oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
Yayınlanma:
Güncelleme:
Hastalık ve zararlılara dayanıklı patates çeşidinin geliştirilmesinin yanında farklı projeleri de hayata geçirdiklerini ifade eden Pırlak: “ Bunlardan birinin patatesin parmak izi çıkartılmadır. Enstitüde geliştirilen ve tescil edilen çeşit adaylarının bazı ticari çeşitlerimizin genetik kimliklerini yani parmak izlerinin çıkartılması amacıyla enstitü bünyesinde faaliyet gösteren ıslah ve genetik laboratuvarımızda uluslararası standartlara uygun moleküler markörler kullanılarak DNA düzeyince çalışmalarımız uzmanlarımız tarafından yürütülüyor” dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.