ORAN'dan 120 milyonluk destek

SİVAS (AA) -  Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2015 Yılı 1. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı Sivas'ta yapıldı.Kentteki bir otelde gerçekleştirilen...

ORAN'dan 120 milyonluk destek
Yayınlanma:

SİVAS (AA) -  Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2015 Yılı 1. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı Sivas'ta yapıldı.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, Sivas Valisi Alim Barut, ORAN'ın bölge içi ve bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması, bölgesel gelişmenin sağlanması amacıyla 2014 yılında önemli faaliyetler yürüttüğünü söyledi.

Barut, ORAN'ın illere önemli katkıda bulunduğunu ifade ederek, "Ajans, gerek bölge paydaşlarına sağladığı mali ve teknik destekleri, gerek yürüttüğü planlama, fizibilite ve araştırma çalışmaları, işbirliği ve koordinasyon faaliyetleri ve gerekse yatırımcıları bölgemize çekmek için sağladığı danışmalık ve takip işleriyle bölgesel gelişmeyi önemli ölçüde katkı sağlamıştır" diye konuştu.

ORAN'ın bugüne kadar mali destekleriyle yaklaşık 120 milyon liralık bir kaynağın yatırımcıların katkılarıyla Sivas, Kayseri ve Yozgat'a kazandırıldığını dile getiren Barut, "Devam eden projelerle bu miktarın yaklaşık 170 milyon liraya ulaşması ve yatırıma dönüşmesi beklenmektedir" dedi.

Kalkınma Kurulu ilk dönem Başkanı Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık da kurula yeni seçilecek başkan adaylarına başarı dileyerek, "Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinden oluşan TR 72 bölgesinin kilit paydaşları olarak, ortak amacımız, etkin kaynak kullanımıyla azami fayda sağlamak suretiyle bölgesel kalkınmanın sağlaması, bölge içi ve bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılmasıdır" ifadesini kullandı. 

Kocacık, Kalkınma Kurulu'nun ana görevlerinden bahsederek şöyle devam etti:

"Bölgemizin sorunlarına ve çözüm önerilerine tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine ilişkin Ajans Yönetim Kuruluna tavsiyelerde bulunmaktadır. Bu kapsamda 2013 yılında sizlerin oylarıyla başkan seçildiğim günden bu yana sizlerin görüşlerine ve fikirlerine kulak vermeye ve bölge kalkınması adına gelen her öneriyi titizlikle değerlendirmeye çalıştım. Bundan sonraki süreçte de her türlü katkıyı sağlayacağımı sizlerin huzurunda ifade etmek isterim."

Ajans Genel Sekreteri Kamil Taşçı ise 2014 yılı faaliyet ve 2014 yılı yıllık iç denetim raporu ve sektörel çalışma grubu raporlarının sunumunu yaptı.

Konuşmaların ardından yapılan Kalkınma Kurulu Başkanlık seçiminde Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ile Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü aday olarak yarıştı.

Yapılan seçimde Karacabey 48, oy alarak Kalkınma Kurulu Başkanlığına seçildi. Pürlü ise 11 oy aldı. 

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.