Nakliyeciler zor durumda (Özel Haber)

Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Şen, “Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar nakliyecileri çok etkiledi. Yük bulmakta zorlanan ve artan maliyetler karşısında ezilen nakliyecilerin birçoğu iflas etti” diye konuştu.

Nakliyeciler zor durumda (Özel Haber)
Yayınlanma:

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik daralmadan nakliyecilerde nasibini aldı. Yük bulmakta zorlanan ve artan maliyetler karşısında ezilen nakliyeciler bir bir iflas ediyor. Sektörün içinde bulunduğu zorlu süreci gazetemize değerlendiren Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Şen, “Maliyetlerimiz her geçen gün artıyor. Benzin, tamir ücretleri ve nakliye araçlarımızın parça fiyatları ciddi anlamda yükseldi. Hem yük bulamayan hem de maliyetler karşısında ezilen nakliyeciler iflas ediyor” diye konuştu.

“NAKLİYECİLER ARAÇLARINI ZARARINA SATIYOR”

Nakliyecilerin araçlarını satmaya başladıklarını ve aracını satan nakliyecinin de zararına sattığını söyleyen Ahmet Şen, “Sektörün içerisinde bulunduğu sıkıntılı süreci TAİD (Ağır Ticari Araçlar Derneği) açıklanan veriler de ortaya koyuyor. Ağır ticari araç satışları 2019 yılına ciddi bir düşüşle başladı. Ocak-Mart döneminde toplam pazarda 1.381 adet kamyon ve çekici satışı gerçekleşti. Bu rakam geçen yıla göre yüzde 63 daralma anlamına geliyor. Nakliyeciliği bırakıp aracını satmak isteyen nakliyecide aracını yüzde 20-30 zararına satıyor” diye konuştu.

“KDV VE MAZOT FİYATLARINA TİCARİ BİR  İYİLEŞTİRME YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Normal şartlarda kış aylarında Nakliyecilerin mevsimsel olarak işleri biraz yavaşlardı ama bu sene yaşadığımız ekonomik daralma işlerimizi tamamen bitirme noktasına getirdi diyen Ahmet Şen konuşmasını şöyle sürdürdü: “2018 yılında ülkemize yapılan ekonomik operasyondan sonra ülkemizde ciddi bir ekonomik daralma yaşandı. Buna bağlı olarak nakliye sektörü de bu krizden nasibini aldı. Normal şartlarda nakliyecilerin işleri yavaşlardı ama geçen kış mevsiminde işlerimiz tamamen durma noktasına geldi. Birde bunun üstüne artan maliyetler eklenince nakliyeciler kontak kapattı ve vasıtalarını parka çekti.  Onlarca küçük firmanın yanında, yüzlerce vasıtası olan dev firmalar bile iflas etti, ya da etmek üzere. Sektör resmen can çekişiyor. Ulaştırma Bakanlığı’ndan çözüm için bir çalışma beklediklerini belirterek KDV ve mazot fiyatlarına ticari bir iyileştirme yapılmasını istiyoruz” dedi.

Özel Haber : Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.